VUJOŠEVIĆ SE PLAŠI RASPADA ABA LIGE, POGOTOVO AKO UĐE OLIMPIJAKOS: Partizan mora da napadne Evroligu sledeće godine
Duško Vujošević brine za sudbinu ABA lige, Foto: Starsport©

O svemu pomalo

VUJOŠEVIĆ SE PLAŠI RASPADA ABA LIGE, POGOTOVO AKO UĐE OLIMPIJAKOS: Partizan mora da napadne Evroligu sledeće godine

Trofejni stručnjak ističe da regionalno takmičenje nije mesto za rešavanje grčkih problema

Objavljeno:

Duško Vujošević se vratio iz Istanbula, gde je bio podvrgnut dvema hirurškim intervencijama i stigao je da isprati završnicu sezone u ABA ligi i Evroligi.

Najtrofejniji trener u istoriji Partizana govorio je o silnim incidentima koji su se dogodili tokom finalne serije regionalnog takmičenja.

- Zabrinut sam za sudbinu ABA. Volim da gledam Evroligu, takmičenje u Španiji i NBA kad stigne do plej-ofa. ABA je imala veći potencijal od svih nacionalnih šampionata. Ali, potrebno je da ligom rukovodi profesionalac, nezavisan od politike i klubova. Evo, u Grčkoj je Olimpijakos, najpopularniji klub, izbačen iz lige. Kazne u ABA nisu adekvatne incidentima koji se prave - rekao je Vujošević za "Blic".

Duško Vujošević kaže da je za vođenje ABA lige potreban profesionalac
Duško Vujošević kaže da je za vođenje ABA lige potreban profesionalacfoto: Starsport©

On ističe da bi svakako na smanjenje tenzija uticalo kada bi ABA liga dobila dva predstavnika u Evroligi.

- Ova regija je proizvela mnogo dobrih igrača, trenera i klubova da bi imala samo jednog predstavnika. Kada bismo imali dva mesta, pala bi tenzija. Neko mora da se stavi iznad klubova. To nisu bili ni prethodni vlasnici. Trebalo bi naći menadžera, profesionalca od integriteta, koji ima želju da se posveti ligi i koji će se odupreti pritiscima. Nisam ni za to da Olimpijakos uđe u ABA ligu, sa svim svojim problemima, da utiče na regularnost sa zagarantovanim ugovorom u Evroligi. Nije ABA mesto da se rešavaju grčki problemi. Liga se igra na prostoru zemlje raspadnute građanskim ratom, gde su nacionalizmi još osetljivi, a budu li se uvećali, raspašće se ABA - dodao je Vujošević.

Duško Vujošević kaže da Partizan mora da napadne Evroligu sledeće sezone
Duško Vujošević kaže da Partizan mora da napadne Evroligu sledeće sezonefoto: Dado Đilas

Naravno, Partizan je neizostavan kada se razgovara sa Vujoševićem.

- Napravljen je iskorak u odnosu na prethodni period po pitanju organizacije kluba, plaćanja obaveza prema igračima i stručnom štabu. Ne bih ulazio u to da li je napravljen maksimum, ali kada se izgubi u majstorici od Zvezde sa dvadeset razlike, onda to ne bih tako definisao. Maksimum je možda bio u prvoj utakmici, kada se došlo na jednu loptu, koja je ponovo uzeta Partizanu. Ali to ne daje alibi za velike poraze. Sledeće godine mora se napasti Evroliga - rekao je Vujošević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.