NOVICA NA DRUGOM MESTU VEČNE LISTE, PARTIZAN NASTAVLJA DA REŠETA: Crno-beli ponovo slomili Megu!
Marko Pecarski, Alen Đorđević, Novica Veličković, Aleksej Nikolić, Ognjen Jaramaz i Vasilije Pušica, Foto: Starsport©

košarkaška Superliga, 6. kolo

NOVICA NA DRUGOM MESTU VEČNE LISTE, PARTIZAN NASTAVLJA DA REŠETA: Crno-beli ponovo slomili Megu!

Partizan je od starta nametnuo dobar ritam, Mega je uspevala da se vrati, ali su serije crno-belih bile kobne

Objavljeno: 22:23h

Košarkaši Partizana nastavili su pobednički niz u Superligi Srbije. Izabranici Andree Trinkijerija nadigrali su Megu Bemax u okviru šeste runde grupe B, u utakmici koju je obeležio redak jubilej kapitena Novice Veličkovića. Rezultat je bio 90:81.

Partizan je od starta nametnuo dobar ritam i poveo sa 17:10. Mega je uspela da se vrati sa šest uzastopnih poena, ali je Markus Pejdž sa dve trojke održao prednost.

Crno-beli su sve do kraja poluvremena održavali desetak poena prednosti, ali se domaćin primakao na -3. Tada na scenu stupa Novica Veličković, koji je ovim nastupom postao drugi košarkaš po broju nastupa na večnoj listi svog kluba, i Partizan je novom serijom, koja je završena trojkom Ognjena Jaramaza protiv bivšeg kluba, sa 12 poena prednosti otišao na odmor.

Tada je sve i prelomljeno, iako je Mega uspela da smanji na u drugom poluvremenu minimalnih 7 poena manjka, ali je to prekinuo Vanja Marinković sa dve trojke.

U redovima gostiju su se istakli Vanja Marinković 17 poena, Ognjen Jaramaz sa 14, Markus Pejdž sa 13 i Novica Veličković sa 12 poena. U ekipi Mege dominirao je Goga Bitadze sa 26 poena, 15 skokova i četiri blokade.

Inače, Veličković je po broju nastupa za crno-bele preskočio sadašnjeg tim menadžera crno-belih Dušana Kecmana (444). Ispred njega ostaje samo Petar Božić koji je sakupio 471 nastup. Ako bi Novica zaigrao i naredne sezone, rekord bi bio oboren!

U druga dva duela ovog u Superligi odigrana ovog četvrtka, Dinamik je bio bolji od Tamiš Petrohemije sa 77:76 posle velikog preokreta, dok je Novi Pazar razbio Slobodu NBA rezultatom od 100:83 .

Pogledajte stanje u grupi B, u kojoj se takmiči svih šest gorepomenutih ekipa.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.