NAHVALIO GA KAO DA MU JE ĆALE ROĐENI! Legenda NBA lige: Jokić je kao Grand Central stanica, sve se kreće oko njega!
Nikola Jokić, Foto: AP/David Zalubowski

UPOREDIO GA SA EMBIDOM

NAHVALIO GA KAO DA MU JE ĆALE ROĐENI! Legenda NBA lige: Jokić je kao Grand Central stanica, sve se kreće oko njega!

- Sve počinje i završava se sa Jokićem. Još i pre početka sezone govorio sam da će on biti momak koji će ‘osvojiti‘ sve u ovoj ligi - istakao je Rouz

Objavljeno: 12:20h

Nekadašnji NBA košarkaš Džejlen Rouz u superlativima je pričao o Nikoli Jokiću u jednoj specijalizovanoj emisiji. da već duže vreme govori o tome koliko je Nikola Jokić dobar košarkaš, a da se to vidi u trenutnom plej-ofu.

- Ne samo fizički, već emotivno, ovo je teška serija za Nagetse. Sve počinje i završava se sa Jokićem. Još i pre početka sezone govorio sam da će on biti momak koji će ‘osvojiti‘ sve u ovoj ligi. Pokušavao sam da to saopštim celom svetu, a ono što ga čini jedinstvenim jeste to što napadi idu kroz njega, što se zasnivaju na njemu – govorimo o tome da je NBA liga bekova, koliko centara vidite da uhvate loptu i krenu u napad s njom? A tako Denver počinje svoje atake - kaže 46-godišnji Rouz i dodaje:

- Njegovi koševi možda ne privlače pažnju, ne zakucava, ne udara se po grudima svaki put, ne širi ruke, zato su ga možda mnogi i prevideli, a sada ga porede sa Čemberlenom po tome koliko asistencija ima. Denver nema tradicionalni napad, Jokiću se daje lopta na niskom ili na visokom postu, a onda je kao Grand Central stanica oko njega, konstantno kretanje. Igrao sam sa Krisom Veberom, to je slično i mnogo je zabavno. Do sada u plej-ofu Jokić ima najviše asistencija – 102. - Sećam se kada sam govorio za koga sam glasao da bude u idealnom timu na poziciji centra. Glasao sam za Jokića. I bilo je ljudi koji su dovodili tu odluku u sumnju, ali on je bio lider tima koji je bio drugi na Zapadu. Po poenima i skokovima može da se nosi sa Embidom, ali po asistencijama ne može, mada je Džoel bolji u blokadama. Kako sam doneo odluku? Pogledao sam sastav Siksersa i zapitao se kako nisu prvi ili drugi na Istoku – Batler, Heris, Simons i Embid… Nagetsi su imali bolji skor, zato je Jokić bio moj izbor - zaključuje Rouz, koji je tokom karijere igrao za Nagetse, Pejserse, Bulse, Reptorse, Nikse i Sanse.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.