ODVEO JE PARTIZAN NA FAJNAL-FOR EVROLIGE: Sada je preuzeo kultni beogradski klub!
Grb Partizana - KK Radnički, Foto: KK Partizan, BKK Radnički Crveni krst

VELIKA VEST

ODVEO JE PARTIZAN NA FAJNAL-FOR EVROLIGE: Sada je preuzeo kultni beogradski klub!

KK Radnički ima novog trenera - i to kakvog

Objavljeno: 11:15h

Klub čiji je Espreso.co.rs medijski sponzor, KK Radnički sa Crvenog krsta (po kom je pisana priča o Radniku u seriji "Žigosani u reketu"), ima novog trenera.

I to ne bilo kakvog, već onog koji je odveo Partizan na fajnal-for Evrolige - Milovana Kimeta Bogojevića, koji je 1998. godine preuzeo taj tim od Miroslava Mute Nikolića, a onda preko Olimpijakosa ga doveo do najboljih četiri, gde je, nažalost, uzeo četvrto mesto.

Grb Partizana
Grb Partizana foto: KK Partizan

Važno je napomenuti da je on preuzeo kadetski sastav, pošto je Radnički klub koji akcenat stavlja na mlađe kategorije, kako se i radilo u zlatno doba jugoslovenske košarke, kada su momci sa Crvenog krsta pod Pivom Ivkovićem uspeli da se dokopaju i jedine titule u staroj Jugoslaviji sedamdesetih godina.

Još jedan pokazatelj dobrog rada mlađih kategorija ovog tima je i to što u njemu već nekoliko godina radi Žarko Vučurović, čovek poznat po tome što je napravio mnoge srpske košarkaške asove.

Inače, seniorski tim Radničkog je ove sezone uspeo da se plasira u Drugu mušku srpsku ligu (rang ispod KLS, tzv. drugu ligu), a ovakav potez uliva nadu njihovim navijačima da će možda ponovo za koju godinu zaigrati među najjačima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.