TRAGEDIJA OD UTAKMICE ZA JOKIĆA I DENVER: Portland izjednačio na 1:1, NEVEROVATNE stvari su se dešavale! (VIDEO)
Nikola Jokić je bio najbolji u svom timu, ali to nije bilo dovoljno, Foto: AP

nba plej of

TRAGEDIJA OD UTAKMICE ZA JOKIĆA I DENVER: Portland izjednačio na 1:1, NEVEROVATNE stvari su se dešavale! (VIDEO)

Igrače Denvera šut nije služio na ovoj utakmici

Objavljeno:

Sve što su igrači Denvera bacili prema košu Portlanda - nije ušlo. Tako bi, naravno uz malo preterivanje, mogla da se opiše druga utakmica polufinalne serije plej ofa NBA lige na Zapadu, u kojoj su Blejzersi u Koloradu dobili Nagetse i Nikolu Jokića sa 97:90 i izjednačili na 1:1.

Nikola Jokić je bio najbolji u timu Denvera sa 16 poena, 14 skokova i 7 asistencija, uz šut iz igre 7-17 (0-1 za tri poena) i 2-4 sa linije slobodnih bacanja, a i činjenica da je on sa ovom statistikom odskočio od ostalih svedoči o tome kakvo su veče imali drugi igrači Nagetsa.

Denver je gubio tokom celog meča, a odlučujuća je bila 2. četvrtina, u kojoj su Nagetsi ubacili samo 12 poena.

U poslednjoj četvrtini, na čijem startu je bilo 14 razlike za Portland, Denver je uspeo dobrom odbranom da priđe nadomak preokreta, ali neverovatne stvari su se dešavale na drugoj strani terena: u najmanje 5 momenata lopta je bukvalno izašla iz koša, i to u ključnim momentima, dvaput Jokiću na ziceru.

Denver je za trojke šutirao katastrofalnih 6-29, a tragično je što je većina promašenih trojki bila iz čistih pozicija.

Još jedna statistika koja sumira ono što se dešavalo na ovom meču je podatak da NIJEDAN igrač u timu Nagetsa nije šutirao bolje od 50 odsto iz igre - ukupan šut im je bio 34 odsto.

Ništa bolji nisu bili ni sa linije slobodnih bacanja - očajnih 61 odsto.

U timu Denvera nešto su još igrali Marej sa 15 poena (šut 6-18), Milsap sa 14 poena i 11 skokova (šut 6-14), Bizli sa 13 poena (šut 4-11) i Heris sa 12 poena (šut 4-12), a izrazito loši bili su Vil Barton sa 4 poena (šut 1-6) i Monte Moris sa 3 poena (1-8).

Kod Portlanda, njihov superstar Demijan Lilard nije imao svoje veče (14 poena, uz šut 5-17), a ništa bolje šutersko veče nije imao ni njegov zamenik Si Džej Mekolum (8-20 iz igre), koji je, međutim, pogađao na kraju, kad je bilo bitno, i sa 20 poena bio je najefikasniji na utakmici.

Enes Kanter i Rodni Hud bili su dobri sa po 15 poena.

Sledeća utakmica je u subotu ujutru u Portlandu.

Prognoza Espresa: Denver je bolji tim, ali Portland ima mnogo jak domaći teren. Ipak, ključna utakmica će verovatno biti meč broj 5 u Denveru. 4:3 za Negetse.

Evo i partije Nikole Jokića:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.