VASILIJE MICIĆ REŽIRAO PREOKRET: Efes razbio Barselonu za fajnal-for Evrolige!
Košarkaši Efesa plasirali su se na završni turnir Evrolige, Foto: EPA

ČETVRFINALE EVROLIGE

VASILIJE MICIĆ REŽIRAO PREOKRET: Efes razbio Barselonu za fajnal-for Evrolige!

Turski tim je sa skorom od 3:2 u pobedama nad španskom ekipom obezbedio sebi mesto u završnici uz CSKA, Real Madrid i Fenerbahče

Objavljeno:

Košarkaši Efesa plasirali su se na fajnal - for Evrolige pošto su pobedili Barselonu sa 80:71 u majstorici.

Turski tim je sa skorom od 3:2 u pobedama nad španskom ekipom obezbedio sebi mesto u završnici uz CSKA, Real Madrid i Fenerbahče. Srpski plejmejker Vasilije Micić je drugu godinu zaredom na fajnal foru, pošto je prošle godine ostvario isti uspeh sa Žalgirisom.

Srpski košarkaš je bio ključan igrač preokreta pošto je u drugoj četvrtini postigao deset poena i šest asistencija. Njegovim ulaskom u igru, Efes je počeo da lomi Barselonu koja je do tada vodila sa 34:29. Plejmejker turske ekipe je ušao u igru krajem prve četvrtine i prvo ubacio trojku, a zatim u drugoj još jednu trojku i pet asistencija za preokret Efesa na poluvremenu - 47:42.

Vasa MIcić u zagrljaju saigrača
Vasa MIcić u zagrljaju saigrača foto: EPA

U nastavku je Efes kontrolisao igru i povećavao razliku pa je krajem treće četvrtine bilo 57:50, a u poslednjoj i plus deset - 73:63.

Najefikasniji u ekipi iz Istanbula bili su Šejn Larkin sa 18 poena, koliko je dao i Moerman, Micić je dao 10 uz 10 asistencija i dva skoka, a Anderson 11 poena. Kod Barselone su se istakli Ertel i Singleton sa po 12 poena.

Fajnal - for Evrolige na programu je od 17. do 19. maja u Vitoriji, a Efes će 17. maja da se suoči sa Fenerbahčeom, a drugi polufinalni par čine Real Madrid i CSKA.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.