UMRO DŽON HAVLIČEK: Ode jedna od najvećih ikona NBA lige!
Džon Havliček, Foto: AP

BOG DA MU DUŠU PROSTI

UMRO DŽON HAVLIČEK: Ode jedna od najvećih ikona NBA lige!

Večna mu slava i veliko hvala od svih košarkaških ljubitelja

Objavljeno: 12:12h

"Havliček je ukrao loptu, Havliček je ukrao loptu, gotovo je!" Jedna od najpoznatijih fraza u istoriji sporta, ilustracija jedne od najglasovitijih karijera u istoriji NBA lige.

U mikrofon ju je 15. aprila 1965. zaurlao radijski reporter Džoni Moust raspamećen potezom koji je odlučio NBA finale, a nije bio ni koš, ni asistencija, ni skok, ni zakucavanje. Boston je u sedmoj utakmici pobedio Sikserse, uzeo jednu od 17 titula, a i Moustov urlik i kradljivac lopte Džon Havliček debelo su za života ušetali u aleju NBA legendi.

Fraza je postala toliki deo NBA ikonografije da je cila liga pola veka kasnije obeležavala 50. godišnjicu jedne jedine u radijski etar izgovorene rečenice.

- Ja sam Džon Havliček i ja sam ukrao loptu - rekao je te večeri mitski Seltik uz zaglušujuće ovacije prepune dvorane u Bostonu.

Havliček je preminuo u četvrtak veče u svom domu na Floridi. Godinama je bolovao od Parkinsonove bolesti. Imao je 79 godina.

On je u Seltiksima proveo celu NBA karijeru (1962-1978) i pritom osvojio osam šampionskih titula. Igrao je na poziciji krila.

Večna mu slava i veliko hvala od svih košarkaških ljubitelja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.