ISTORIJSKA PARTIJA NIKOLE JOKIĆA: Ali, onda je usledila katastrofa i za Srbina i za Denver!
Nikola Jokić vs Peti Mils, Foto: EPA/Larry W Smith

ŠESTI MEČ ČETVRTFINALA ZAPADA

ISTORIJSKA PARTIJA NIKOLE JOKIĆA: Ali, onda je usledila katastrofa i za Srbina i za Denver!

Jokić je tako postao četvrti košarkaš u istoriji plej-ofa NBA lige sa takvim učinkom

Objavljeno:

Nikola Jokić je odigrao istorijski meč, ali Denver Nagetsi nisu uspeli da završe posao protiv San Antonija, od koga su poraženi sa 120:103.

Sparsi su izjednačili na 3:3 u pobedama i izborili majstoricu u Denveru uprkos fenomenalnoj partiji Jokića koji je postigao 43 poena uz 12 skokova, 9 asistencija, 2 ukradene lopte i 1 blokadu. Jokić je pogodio 19 od 30 šuteva iz igre, uključujući 2 trojke iz 6 pokušaja i oborio rekord Predraga Stojakovića iz 2006. godine.

Popularni Peđa je tada postigao 42 poena protiv Hornetsa i to je do ove utakmice bio najbolji košgeterski učinak nekog srpskog košarkaša u NBA ligi. Srbin je 27 od 43 poena postigao u drugom poluvremenu, a ovo je ujedno i treći najbolji košgeterski učinak u ovosezonskom plej-ofu, ispred Jokića su samo Lilardovih 50 poena i 45 poena Kevina Durenta.

Jokić je tako postao četvrti košarkaš u istoriji plej-ofa NBA lige sa učinkom od najmanje 43 poena, 12 skokova i 9 asistencija. Pre njega to je uspelo samo Čarlsu Barkliju, Medžiku Džonsonu i Oskaru Robertsonu.

Nagetsi su bili duplo bolji u reketu, postigli su 72 poena naspram 36 Sparsa u tom segmentu, ali su sa distance bili loši (8/31).

Pored toga, izabranici Grega Popoviča su pogodili 4 trojke iz 9 pokušaja u četvrtoj četvrtini što je sve zajedno bilo dovoljno da se anulira Jokićeva fantastična partija. Kod Denvera dvocifren učinak imali su još Marej sa 16 poena, Heris koji je ubacio 14 i Milsap koji je dodao 12 poena.

Kod San Antonija Oldridž je imao učinak od 26 poena, 10 skokova i 5 asistencija, a DeRozan je ubacio poen manje uz po 7 skokova i asistencija. Rudi Gej je sa klupe dodao 19 poena, a doprinos pobedi dali su i Vajt sa 13, te Forbs sa 12 poena.

Odlučujuća sedma utakmica na programu je u noći između subote i nedelje od 4 časa ujutro po srednjeevropskom vremenu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.