RAZGOVARALI SMO, ŠANSA POSTOJI, ALI... Direktor ABA lige progovorio o Partizanovom vajld kardu za Evroligu!
Da li se crno-beli vraćaju u elitno takmičenje, Foto: Starsport©

Možda to neće biti crno-beli

RAZGOVARALI SMO, ŠANSA POSTOJI, ALI... Direktor ABA lige progovorio o Partizanovom vajld kardu za Evroligu!

Novosel kaže da ne postoje velike šanse da ABA liga narednih godina dobije pravo na dva predstavnika u Evroligi

Objavljeno:

Već nedeljama unazad traje priča oko toga da bi Partizan mogao da zaigra Evroligu sledeće sezone na osnovu specijalne pozivnice, čemu se nadaju uprava i navijači kluba.

Da bi to na neki način moglo da se dogodi potvrdio je i direktor ABA lige, Krešimir Novosel, ali ne mora da znači da će to biti Partizan, već je samo naveo da su obavljeni razgovori da bi regionalno takmičenje moglo da dobije "vajld kard" za narednu sezonu.

Konkurencija su VTB i turska liga, mada se u nekim opcijama pominje i berlinska ALBA, mada u slučaju da dođe do finala sa Bajernom ili osvoji titulu u Nemačkoj, taj klub bi svakako se direktno plasirao u Evroligu.

Krešimir Novosel o dobijanju specijalne pozivnice za Evroligu
Krešimir Novosel o dobijanju specijalne pozivnice za Evroligufoto: Printscreen/Youtube/ABA liga j.t.d.

- Razgovarali smo o tome sa Evroligom, postoje šanse da klub iz ABA lige dobije pozivnicu, ali i da ona ode na adresu kluba iz VTB lige ili turske lige. Mislim da su veće šanse da putem pozivnice sledeće sezone imamo dva predstavnika nego da u bližoj budućnosti dobijemo dva stalna mesta. Zaista ne znam kome će Evroliga dodeliti "vajld kard", ali znam da nam ovo što se dešavalo u finalu nikako ne ide u prilog - rekao je Novosel za "Novosti".

Jedna od tema o kojoj se već dugo priča je i navodno moguće učešće Olimpijakosa u ABA ligi, a Novosel je rekao šta se dešava i po tom pitanju.

- Grci svašta objavljuju. Predstavnici Olimpijakosa su bili na sastanku u Zagrebu, rekli da žele da igraju u ABA ligi dve-tri godine, raspitivali se o organizaciji. Znamo da su razgovarali i sa nekim klubovima, ali u ovom trenutku nemamo ni odluku o tome ni saznanje da će razgovori biti nastavljeni. Interesovali su se i Panatinaikos i izraelska Herclija, za koju nisam siguran da ima ozbiljne namere. Na Skupštini ABA lige jedna od tema biće Olimpijakos, videćemo da li ćemo doneti odluku da se razgovori nastave ili se zahvaliti na interesovanju - rekao je Novosel.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.