LILARD IZBACIO OKLAHOMU TROJKOM S 15 METARA: Čekao je poslednju sekundu i onda - BUP! Reptorsi konačno u polufinalu
Demijen Lilard postiže trojku za polufinale Istoka u poslednjoj sekundi, Foto: Printscreen/Youtube/House of Highlights

NBA, plej-of

LILARD IZBACIO OKLAHOMU TROJKOM S 15 METARA: Čekao je poslednju sekundu i onda - BUP! Reptorsi konačno u polufinalu

Dobili smo još 3 tima koji su prethodne noći uspešno prebrodili prvu rundu

Objavljeno: 09:31h

Demijen Lilard nije samo izbacio Oklahomu iz plej-ofa, on ih je "ubio" i igrački i moralno. Portland je eliminisao Tandere iskoristivši prvu meč loptu na svom terenu 118:115 i to na kakav način.

Bio je rešen najbolji igrač Trejlblejzersa da u direktnom okršaju pokaže Raselu Vestbruku kakva je igračina i to je i uradio, tako što je na najbolniji način naneo poraz bivšem MVP-ju lige.

Rezultat na semaforu bio je 115:115, a na satu je ostalo još deset sekundi do isteka vremena. Lilard je imao loptu na centru terena i po njegovom ponašanju delovalo je kao da je nezainteresovan da bilo šta pokuša i da će meč otići u produžetak.

Čuvao ga je Pol Džordž, ali je Lilard tačno znao šta radi. Čekao je bukvalno poslednju sekundu, a onda se iz mesta digao sa nekih 15 metara i pogodio trojku kao kap za pobedu uz zvuk sirene.

Ludnica je mogla da počne u Portlandu.

Bio je to savršen način da završi svoju savršenu utakmicu,. zaokruživši na 50 postignutih poena uz još 7 skokova i 6 asistencija.

Sa druge strane pokušao je da mu parira Džordž sa 36 poena i 9 skokova, dok je Vestbruk upisao tripl-dabli sa 29 poena, 14 asistencija i 11 skokova. Međutim, sve to je bilo dovoljno tek da ne budu pometlani u seriji, jer su u ukupnom skoru izgubili 4:1.

Trejlblejzersi sada mogu mirno da posmatraju duele Denvera i San Antonija odakle će im stići protivnik u polufinalu Zapada. Nagetsi vode 3:2 u pobedama.

Uz Portland i Filadelfiju, i Toronto je završio svoj posao u prvoj rundi plej-ofa ukupnim rezultatom 4:1 u pobedama protiv Orlanda.

Reptorsi su posle šoka koji su pretrpeli u prvom meču serije, pobedili naredna četiri meča u nizu i tako konačno stigli do polufinala konferencije. Sada je u Kanadi bilo 115:96.

Kavaj Lenard je sa 27 poena bio najefikasniji, a pratio ga je Siakam sa 24 poena. Lovri je imao 14, Pauel 11, a Ibaka 10 poena.

Kod Orlanda Ogastin je imao 15, Ros i Ivundu po 12, dok je Nikola Vučević zabeležio samo šest poena i sedam skokova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.