JOKIĆ NA SAMO KORAK DO POLUFINALA: Ovako su rano jutros Srbin i Denver RAZBILI San Antonio! (VIDEO)
Još jedna utakmica do polufinala: Nikola Jokić, Foto: AP/David Zalubowski

nba liga

JOKIĆ NA SAMO KORAK DO POLUFINALA: Ovako su rano jutros Srbin i Denver RAZBILI San Antonio! (VIDEO)

Za razliku od svih dosadašnjih susreta u seriji, Nagetsi su odmah od početka nametnuli svoj ritam

Objavljeno: 09:45h

Nikola Jokić i Denver Nagetsi pobedili su San Antonio Sparse u 5. utakmici prvog kola NBA plej ofa sa 108:90 i sada im fali samo jedna pobeda da bi prošli u polufinale, u kojem ih čeka Portland.

Srbin je na ovoj utakmici igrao 33 minuta i šutirao 5-11 iz igre (2-4 za tri poena) i 4-4 sa linije slobodnih bacanja, a utakmicu je završio sa 16 poena, 11 skokova i 8 asistencija.

Za razliku od svih dosadašnjih susreta u seriji, Nagetsi su odmah od početka nametnuli svoj ritam, i vodili su tokom cele utakmice.

Najefikasniji u timu Denvera, u kojem je bilo čak 6 "dvocifrenih" strelaca, bio je Džamal Marej, koji ih je predvodio sa 23 poena.

Jokić je, međutim, bio neprikosnoveni lider tima, bio je na svakom delu terena, a posle utakmice je dobio pohvale i od Grega Popovića:

- On je veliki igrač. Svaki veliki igrač je izazov. On može da radi pomalo od svega, i sve to radi odlično. On je ultimativni timski igrač, koji ume mnogo, ali je veliki takmičar, i ima visok košarkaški IQ.

U timu San Antonija DeRozen i Oldridž postigli su po 17 poena, ali tim iz Teksasa nije nikada bio u ovoj utakmici, pa tako ni dvojica njihovih glavnih igrača.

Derik Vajt, koji je mnogo nesreće doneo Denveru u pobedama San Antonija u ovoj seriji, sinoć je ograničen na samo 12 poena, i to je bio jedan od ključnih faktora u ovoj utakmici.

Evo partije Nikole Jokića:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.