NIJE SAMO KOŠARKA: Stefan Jović otkrio šta mu je još strast!
Stefan Jović, Foto: EPA/Lukas Barthtuttas

SAZNALI SE

NIJE SAMO KOŠARKA: Stefan Jović otkrio šta mu je još strast!

Otkrio je da je malo falilo da ode u muzičke vode

Objavljeno:

Reprezentativac Srbije Stefan Jović će sa Bajernom pokušati da izbori plasman u plej-of Evrolige.

Tako bi bavarski tim postao prva nemačka ekipa koja se plasirala u TOP 8 fazu elitnog takmičenja u istoriji. Ranije je u Evroligi nastupao za Crvenu zvezdu, a otkrio je da je malo falilo da ode u muzičke vode.

- Sviram gitaru još od kako sam napunio osam godina, što bi značilo da je prošlo već 20 od kako sam je prvi put uzeo u ruke. Počeo sam da sviram još dok sam bio u osnovnoj školi. Rok muzika mi je uvek bila omiljena, naročito srpski i eks-ju rok. Nisam baš tako dobar pevač, pa uglavnom samo sviram gitaru i to isključivo akustičnu. Pokušao sam da se snađem i sa električnom gitarom, ali mi se nije dopala. Uglavnom sviram sa bratom, jer i on svira na gitari od malih nogu - rekao je Stefan Jović, piše "Mozzart sport".

Još nije probao da piše pesme, a najviše voli da svira za društvo.

- Nikada nisam pisao pesme, uglavnom sam svirao ono što su drugi već komponovali. Par puta sam nastupao u javnosti, a najviše volim da sviram kada su tu saigrači. Doduše, najviše sviram kada se nađem sa prijateljima i porodicom - dodao je.

Sada ima manje vremena za sviranje pošto sledi važan deo sezone, a ometa ga i sin, jer je previše mali i brzo se uplaši zvuka gitare.

- Gotovo godinu dana nisam ni pipnuo gitaru. Teško je, jer sam ranije svirao gotovo svakog dana. Nadam se da će se sin navići na sve i da ću ubrzo ponovo moći da zasviram. Nisam ni poneo gitaru sa sobom u Minhen, tako da će muzika morati da sačeka - rekao je srpski košarkaš za "Mozzart sport".

Možda Jović posle košarkaške karijere odluči da postane muzičar.

- Nisam razmišljao o tome da jednog dana osnujem bend. Kada sam bio mlađi, voleo sam Erika Kleptona. Tada sam istovremeno igrao i fudbal, i košarku, a pored toga sam svirao i gitaru. U to vreme sam najviše voleo muziku i gitaru, sada je na prvom mestu košarka. Mislim da je moguće da se ljudi istovremeno bave sportom i muzikom - zaključio je košarkaš.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.