Stefan Jović želi da krene stopama selektora: Zna kako sa Radonjićem, a pre treninga reprezentacije se viđa sa starim prijateljem iz Zvezde!
Foto: Fonet / Aleksandar Levajković

plejmejker pred kvalifikacione mečeve

Stefan Jović želi da krene stopama selektora: Zna kako sa Radonjićem, a pre treninga reprezentacije se viđa sa starim prijateljem iz Zvezde!

- Mislim da je realno da zabeležimo obe pobede - rekao je Nišlija

Objavljeno: 17:56h

Košarkaška reprezentacija Srbije utakmicama protiv Grčke i Estonije nastavlja kvalifikacije za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini (2019), a prvi plejmeker Orlova Stefan Jović veruje u dobre rezultate naše selekcije.

Pored toga što Srbija ne igra u najjačem sastavu, za razliku od prethodnih prozora Srbija će u naredna dva meča imati veliku pomoć NBA igrača.

- Nedostaje veliki broj igrača, kao uostalom i prošle godine, ali sada je mnogo lakše, jer su sa nama Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović. Znamo šta nam je cilj i zato ćemo ovih nekoliko dana iskoristiti na pravi način da se dobro pripremimo. Sistem selektora Đorđevića nam je dobro poznat, sarađujemo već duže vreme, imamo kontinuitet što je veoma važno i svi se nadamo pozitivnom ishodu - kaže Stefan Jović.

Stefan Jović
Stefan Jović foto: Marina Lopičić

Plejmejker minhenskog Bajerna veruje u ovaj sastav Orlova i smatra da su pobede u susretima sa Grcima i Estoncima veoma realne.

- Mislim da je realno da zabeležimo obe pobede. Prva utakmica na Kritu sigurno će biti veoma teška, ali svi u timu smo svesni njene važnosti. Bez obzira što nismo u kompletnom sastavu siguran sam da možemo da odigramo veoma kvalitetno. I na Evropskom prvenstvu prošlog leta nismo bili kompletni, ali smo napravili uspeh i vratili se sa srebrnim odličjem. Sada smo zreliji za jednu godinu i smatram da možemo da zabeležimo pobede koje bi nas u velikoj meri približile učešću na završnom turniru u Kini. U duelu sa Estoncima smo favoriti, ali to moramo da dokažemo i na teren - nastavio je Jović.

Jović je imao veoma uspešnu sezonu u Nemačkoj, sa Bajernom je osvojio šampionsku titulu, a u Evrokupu ih je u polufinalu zasutavila istanbulska Darušafaka, koja je i osvojila drugo po kvalitetu takmičenje u Evropi.

- Minhen je sjajan grad, veoma mi se sviđa. Prija i meni i mojoj porodici. Veliku satisfakciju na profesionalnom planu donela je titula koju smo osvojili. Zadovoljan sam i što ponovo imam priliku da sarađujem sa trenerom Dejanom Radonjićem. Dobro mi je poznat njegov sistem rada, naporno se trenira, obraća se pažnja na mnogo detalja, kao što smo to radili i svojevremeno u Zvezdi, ali takav pristup doneo nam je mnogo uspeha. U svakom slučaju za mene nema iznenađenja. Imamo dobar tim i ove godine, cilj nam je da odbranimo titulu šampiona Nemačke i što dalje da doguramo u Evroligi.

Srpski reprezentativac razmišlja da krene stopama selektora Đorđevića i da nakon košarkaške karijere upliva u trenerske vode.

- Želim da steknem trenersku licencu i zato sam upisao Fakultet za sport Univerziteta "Union - Nikola Tesla". Svojevremeno sam bio student niškog DIF-a, ali zbog profesionalnih obaveza nisam mogao da odgovorim zahtevima fakulteta. U meni još nije u potpunosti sazrela odluka da li želim da budem trener, ali želim da imam tu mogućnost po završetku igračke karijere. O Fakultetu za sport na Novom Beogradu sam čuo samo pohvale, preporuke sam dobio i od nekadašnjih saigrača iz Zvezde Nikole Rebiće i Marka Gudurića, kao i Milana Mačvana, koji studiraju tamo. Ne želim da zapostavim svoje obrazovanje, hoću da se usavršavam na tom polju i sjajna je stvar što Fakultet za sport ima akreditovan program koji je u potpusnosti prilagođen aktivnim sportistima. Sporazum o saradnji koji imaju potpisan sa Košarkaškim savezom Srbije i Udruženjem košarkaških trenera Srbije dodatno mi je potrvdilo da je to pravi potez za mene

27-godišnji Nišlija ostavio je veliki trag u Crvenoj zvezdi, a vreme provedeno u Pioniru koristi da se vidi sa velikim prijateljem i kapitenom kluba sa Malog Kalemgdana - Brankom Lazićem.

- U Pioniru imamo treninge posle Zvezde, tako da sam bio u prilici da se viđam i razgovaram sa Brankom Lazićem i fizioterpeutom Miloradom Ćirićem. Zadovoljni su prelaznim rokom, ekipom koja je ofomljena i načinom na koji se radi. Rezultati u pripremnom periodu su za njih svakako ohrabrujući. Želim im da vrate trofej šampiona ABA lige na Mali Kalemegdan pa da se onda ponovo družimo u Evroligi - zaključio je Jović.

Srbija mečeve protiv Grčke i Estonije igra 13. i 16. septembra.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.