JOKIĆU ZAMALO DA SE DESI HOROR! Sve se na kraju dobro završilo i po njega i po Denver! (VIDEO)
Nikola Jokić grabi ka plej ofu, Foto: AP

nba liga

JOKIĆU ZAMALO DA SE DESI HOROR! Sve se na kraju dobro završilo i po njega i po Denver! (VIDEO)

Srbin je igrao odlično na ovoj utakmici

Objavljeno:

Činilo se da će Denver i Nikola Jokić rešiti utakmicu kod kuće protiv Detroit Pistonsa rutinski: na poluvremenu su imali prednost od 66:39, i publika u dvorani je već polako počela da pravi planove za posle utakmice. Kad ono...

Stara boljka Nagetsa (nekonzistentnost) manifestovala se i na ovoj utakmici: Detroit je smanjivao prednost, smanjivao, sve dok nisu na kraju došli na poen razlike!

Na svu sreću, tada se pojavio Džamal Marej, inače najefikasniji na utakmici sa 33 poena, i u poslednjem minutu postigao 6 poena, osiguravši 50. pobedu u sezoni Denveru, sa 95:92.

Redži Džekson je trojkom, dakle, na 11 sekundi do kraja, smanjio prednost na samo poen, da bi Marej sa dva bacanja povećao na 3 razlike. Ipak, Blejk Grifin je imao šansu da izjednači, ali je promašio trojku uz zvuk sirene.

- Velika pobeda. Nemojmo da crnimo. Zatvorili smo utakmicu kako i inače radimo - rekao je Marej na kraju.

Sa skorom od 50-23 Nagetsi su sada ponovo na deobi prvog mesta sa Golden Stejtom. Ovo je prva sezona od 50+ pobeda za njih još od sezone 2012-2013, kada je tim na čelu sa Karmelom Entonijem imao skor 57-25.

Nikola Jokić je dominirao na ovoj utakmici, i zabeležio je 51. dabl dabl u sezoni, sa 23 poena, 15 skokova i 2 asistencije za 33 minuta (šut iz igre 10-24, od toga 0-5 za trojke, plus 3-5 sa linije penala).

Blejk Grifin je u timu Pistonsa postigao 29 poena, uz 15 skokova, a Andre Dramond je imao 13 poena i 18 skokova.

Koliko je važno bilo da dobiju ovu utakmicu, jasno je kad se pogleda u raspored Denvera do kraja regularne sezone: od 9 utakmica čak sedam su protiv timova koji se bore za što bolje mesto u plej ofu. Prve dve protiv direktnog rivala Hjustona i Oklahome.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.