BOBI OPČINIO NAVIJAČE FILADELFIJE ZA 10 MINUTA: Bio mu je dovoljan samo jedan potez!
Navijači Filadelfije i Boban Marjanović, Foto: Printscreen/Youtube

DOKTOR!!!

BOBI OPČINIO NAVIJAČE FILADELFIJE ZA 10 MINUTA: Bio mu je dovoljan samo jedan potez!

Uprkos poraza njegovog tima, publika je imala šta da vidi

Objavljeno: 08:32h

Bobanu Marjanoviću nije dugo trebalo da "uđe pod kožu" navijača novog kluba, Filadelfija Seventisiksersa.

On je tokom utakmice sa Bostonom, koju je njegov tim nažalost izgubio, u nekoliko navrata izmamio oduševljenje na lica svih prisutnih u hali.

Učinio je to ponajviše zahvaljujući svojoj korpulenciji, kada je u par situacija uhvatio loptu pod košem, a da nije ni skočio.

Naš košarkaš je imao četiri poena uz 1-1 iz igre i 2-2 sa linije penala, tome je dodao šest skokova i asistenciju, a najefikasniji saigrač bio mu je Embid sa 23 poena i 14 skokova.

Inače, valja naglasiti i da je trener Filija Bret Braun srpskom košarkašu davao šansu u odsudnim momentima utakmice, za razliku od ostalih trenera pod kojima je radio u najjačoj ligi sveta. Ovoga puta, to mu nije donelo trijumf jer je Boston slavio sa 112:109, ali ko zna, možda sledećeg hoće. Interesantno, Braun je bio selektor Australije sa kojom je poražen od Srbije na Mundobasketu 2010. godine.

Verovatno i ključne poene na meču postigao je Markus Smart, koji je na dvadeset sekundi do kraja pogodio za 108:104. Fila je pokušala da smanji, što je i uspela, ali i ne da odvede utakmicu u produžetak.

26 poena Gordona Hejvorda koji je ubacio šest trojki iz sedam pokušaja, uz 23 poena Ala Horforda, a tri manje Džejsona Tejtjuma, bili su dovoljni za trijumf nad ljutim rivalom, za koje je Embid ubacio 23, Batler 22, Redik i Simons po 16, a Tobajas Heris za njega skromnih 10 poena.

U pobedi Orlanda nad Pelikanima, Nikola Vučević je bio najbolji sa 25 poena i 17 skokova, Furnije ga je pratio s 22 poena, a Voriorsi su rutinski slavili nad Jutom uz 28 poena Durenta.

Sparsi su izdržali dramu protiv Memfisa i slavili sa pola koša razlike, iako su imali +10 na startu poslednje deonice, dok su Lejkersi nastavili da tonu uprkos Lebronu Džejmsu koji je postigao 28 poena, uz 16 asistencija i 11 skokova.

NBA, rezultati

Atlanta - Lejkersi 117:113 Memfis - Sparsi 107:108 Pelikans - Orlando 88:118 Filadelfija - Boston 109:112 Golden Stejt - Juta 115:108

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.