TEODOSIĆ OPET U REPREZENTACIJI: Kapiten se stavio na raspolaganje selektoru posle otkaza u Klipersima!
Miloš Teodosić ponovo u reprezentaciji, Foto: Dado Đilas

Stavljen na spisak

TEODOSIĆ OPET U REPREZENTACIJI: Kapiten se stavio na raspolaganje selektoru posle otkaza u Klipersima!

Pored njega povratnici u reprezentaciju su i Ognjen Kuzmić, Milenko Tepić i Ivan Paunić

Objavljeno: 13:18h

Košarkaška reprezentacija Srbije dobila je ogromno pojačanje uoči poslednja dva meča u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine, protiv Estonije i Izraela.

Našem timu je u februarskom prozoru potrebno da ostvari pobedu u jednom od ova dva susreta i da obezbedi mesto na Svetskom prvenstvu, a u tome će imati pomoć kapitena Miloša Teodosića.

Miloš Teodosić je trenutno bez kluba
Miloš Teodosić je trenutno bez klubafoto: AP

Nakon što je dobio otkaz u Klipersima poslednjih dana prelaznog roka u NBA, svojevremeno najbolji košarkaš Evrope, pozvao je selektora Aleksandra Đorđevića i poručio mu da računa na njega za naredna dva meča, bez obzira što je bez kluba.

Đorđević je to oberučke prihvatio i uvrstio ga na spisak, a pored njega tu su i povratnici u reprezentaciju Ivan Paunić koji je imao velikih problema sa zdravljem u prethodnom periodu, Ognjen Kuzmić, Milenko Tepić i Stefan Pot.

Saša Đorđević je pozvao nekoliko igrača koji u prethodnom periodu nisu mogli da igraju
Saša Đorđević je pozvao nekoliko igrača koji u prethodnom periodu nisu mogli da igrajufoto: Starsport©

Spisak selektora: Miloš Teodosić, Vasilije Micić, Ilija Đoković, Stefan Pot, Milenko Tepić, Dragan Milosavljević, Aleksa Avramović, Branko Lazić, Ivan Paunić, Ognjen Dobrić, Marko Simonović, Vladimir Lučić, Stefan Birčević, Stevan Jelovac, Miroslav Raduljica, Nikola Jovanović, Đorđe Gagić, Nikola Milutinov, Ognjen Кuzmić.

Srbija 21. februara od 18 časova gostuje u Talinu, dok 24. februara od 16 časova dočekuje Izrael u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu.

Igrači će se okupiti u Beogradu 18. februara i održaće tri treninga do polaska na put u Estoniju.

Tri najbolje ekipe iz grupe prolaze na šampionat planete čiji je domaćin Kina, i za koji je žreb zakazan za 16. mart, a naša reprezentacija je trenutno baš treća, sa pobedom više od Gruzije, od koje je bolja u međusobnim duelima. Pobedi li Srbija Estoniju ili Izrael, naći će se među onima koji će se od 31. avgusta do 15. septembra boriti za svetsku titulu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.