JA SAM KAO SLON, GEGIĆ JE NAŠ NESTA, MALDINI! Trinkijeri sumirao utiske, pa odvalio: Ajoooj, nikada nećemo sazreti!
Andrea Trinkijeri, Foto: Starsport©

Trener koji uvek nasmeje

JA SAM KAO SLON, GEGIĆ JE NAŠ NESTA, MALDINI! Trinkijeri sumirao utiske, pa odvalio: Ajoooj, nikada nećemo sazreti!

Nova pres konferencija Partizanovog stručnjaka tokom koje je pokazao svoju zabavnu stranu

Objavljeno: 21:57h

Andrea Trinkijeri nije mogao da sakrije zadovoljstvo pobedom njegovog Partizana protiv Budućnosti u jednom od najvažnijih mečeva regularnog dela sezone u ABA ligi.

- Čestitam mojim igračima na velikoj borbi. Bez dva važna igrača (Zagorac i Nikolić) igrali smo tvrdo, borili smo se, dobili evroligaša. Bila je napeta, teška utakmica. Mi smo igrali kao tim i na kraju smo dobili jednu veliku utakmicu kod kuće. To nam je malo falilo - počeo je svoje izlaganje.

Šta je najveća promena u timu?

- Iskreno, samo sam želeo da moja ekipa ne igra preplašeno. Fale nam dva važna igrača, kompletno se poremetila rotacija u bekovima, ali neki put se desi da se te stvari pretvore u energiju, želju, strast i ja sam samo želeo da ekipa igra bez straha. Sa greškama, 20 izgubljenih lopti – ajoooj, nikad nećemo sazreti - sa 20 izgubljenih lopti i 25 asistencija, igrali smo čvrstu utakmicu. Malo smo promenili neke stvari, malo rotaciju, malo čuvanje prostora. Imao sam dva treninga na kojima smo mogli to da radimo, ali mislim da se promenila glava, igrali su sa publikom bez pritiska - rekao je Trinkijeri.

Nikola Janković
Nikola Janković foto: Starsport©

Nikola Janković je odigrao odlično, da li je ovo njegova najbolja utakmica do sada?

- Ne znam, jer ja sam kao slon, pamtim samo loše utakmice, ne dobre. Bio je čvrst u odbrani i napadu, ima prostora da bude bolji - kaže trener.

Amar Gegić
Amar Gegić foto: Starsport©

Amar Gegić je odigrao odličnu defanzivnu utakmicu..

- Za Amara su dobar posao napravili moji pomoćnici Aco i Vlado. Prve tri akcije je zabrljao sve, tražio sam nož, pištolj iza klupe, oni su me zaustavili. Nekada moraš prvi put pružiti podršku i onda da dobiješ nešto - kazao je Trinkijeri kroz smeh, a onda nastavio:

- Znate kako ide: ovaj ne može, ovaj ne može, izmisliš igrača, to je posao trenera. Što se tiče odbrane, ako se razumete u fudbal, u fudbalu imaš štopera: Nesta, Maldini, Barezi… on je naš štoper - rekao je Trinkijeri.

Jasmin Repeša
Jasmin Repeša foto: Starsport©

Jasmin Repeša je čestitao igračima Partizana pobedu nad njegovom ekipom:

- Mislim čak da smo u prvom poluvremenu imali sjajan rezultat s obzirom šta se dešavalo na terenu. Imali su više energije, a sa naše strane bez koncentracije da se igra u ovakvoj atmosferi. U svakom slučaju igraš onoliko koliko ti protivnik dozvoli. Ne bih voleo da umanjim zasluge Partizana, ali s obzirom šta imamo u rosteru, mora da se odigra mnogo bolje. Što se tiče plej-ofa, nemam nikakvih želja, osim da popravimo svoju igru i da budemo mnogo bolji nego što smo bili. Naš cilj je da odemo do kraja. Sa ovakvom igrom – teško, sa ovakvom koncentracijom – još teže.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.