PARTIZAN NA LENDEJL POGON ZGAZIO BUDUĆNOST! Crno-beli šalju Podgoričane na Zvezdu!
KK Partizan, Foto: Starsport©

ABA LIGA, 18. KOLO

PARTIZAN NA LENDEJL POGON ZGAZIO BUDUĆNOST! Crno-beli šalju Podgoričane na Zvezdu!

Sva dešavanja sa meča možete pratiti uz lajv-blog na Espresu

Objavljeno: 21:15h

Ogromna pobeda košarkaša Partizana protiv Budućnosti u 19. kolu ABA lige rezultatom 76:67, što je bilo dovoljno da preteknu Crnogorce na tabeli, jer su u meču odigranom u Podgorici izgubili sa četiri poena razlike.

Takođe, ovaj rezultat odgovara i Cedeviti koja se osamila na drugoj poziciji uz pobedu viška u odnosu na dva najveća konkurenta, pa će izvesno izbeći susrete sa favorizovanom Crvenom zvezdom u plej-ofu.

Budućnost će do kraja sezone igrati sa Zadrom, Mega Bemaksom i Cibonom, dok Partizan ima nešto teži zadatak protiv večitog rivala, Igokee i FMP.

Podgoričani su u prvom delu igre ostali bez Goge Bitadzea koji je povredio skočni zglob, ali je i Partizan bio desetkovan bez Radeta Zagorca i Alekseja Nikolića. Džok Lendejl je bio najbolji igrač na parketu, a u trećoj četvrtini je iz svih mogućih pozicija napravio maksimalnu razliku (+13) i na neki način rešio pitanje pobednika.

Na ulasku u poslednju četvrtinu bilo je 55:46. Partizan je s tom istom prednošću i završio meč, posebno zahvaljujući velikom broju grešaka na obe strane.

Australijanac iz redova Partizana postigao je 23 poena, dvocifren je bio još i Renfro sa deset poena i 11 asistencija, te Nikola Janković sa 12.

Statistika Partizanovih igrača
Statistika Partizanovih igrača foto: Printscreen/ABA liga

U timu iz Podgorice najefikasniji i najraspoloženiji bio je Ervin Džekson sa 19 poena. Erl Klark je postigao 12, dok je Noris Kol dodao 14, ali uz previpše promašaja u prvom poluvremenu i sa katastrofalnim procentom šuta iz igre (26.7 posto).

Statistika igrača Budućnosti
Statistika igrača Budućnosti foto: Printscreen/ABA liga

Sva dešavanja sa meča možete pratiti uz lajv-blog na Espresu...

KRAJ UTAKMICE! Partizan je ostvario veliku pobedu razlikom od 9 poena, koliko je bilo i na kraju treće četvrtine.

Bandža Si je odlično otvorio deonicu džordanovskim zakucavanjem, pa onda i laganim poenima, ali je na pola četvrtine "svojih pet minuta" imao i Noris Kol, preporođen u odnosu na prvo poluvreme, koji je sa dva pogotka i asistencijom doneo rezultatski povratak svom timu na samo -5.

Tada je krenulo pravo taktičko nadmudrivanje, u kom je Džok Lendejl svojim 21, pa onda i 22. poenom povisio na osetnijih +8 (u tom momentu dao je trećinu poena svog tima). Erl Klark je u narednom napadu pogodio samo jedno bacanje, a, da bi onda i Aleks Renfro drugim sjajnim prodorom u završnici stavio tačku na veliki trijumf!

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! Partizan ima opet poprilično osetnih +9!

U meču koji se igra na izuzetno mali broj poena, Aleks Renfro je već podelio šest asistencija i njegov doprinos u prelomnim momentima ove deonice bio je veoma važan.

Crno-beli su se čak u jednom momentu dokopali i nove najveće prednosti - plus 13, nošeni i Džokom Lendejlom. U tom periodu je čak i Nikola Janković pogodio dva slobodna bacanja, a dok ih je izvodio, grmljavina Pionira se pretvorila u muk. Naravno, naposletku u erupciju.

Seriju crno-belih prekinuli su Noris Kol sa poenima i asistencijom raspoloženom Ervinu Džeksonu, ali nisu uspeli dodatno da svoju ekipu približe rivalu.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Partizan i dalje ima prednost, posle dve deonice rezultat je 32:31!

Konsolidovala se Budućnost, pa stigla i do 17:15, ali je tada na scenu stupio Nikola Janković, koji je sa četiri vezana poena i nekoliko dobrih poteza opet vratio crno-belima osetniju prednost od 25:17.

1 / 6 Foto: Starsport©

Nesportskom ličnom greškom Petra Popovića, te pogocima sa slobodnih bacanja Amara Gegića, Partizan se popeo na maksimalnih +10. Podsetimo, beogradski velikan mora da pobedi sa pet ili više poena razlike da bi prestigao Budućnost na tabeli i poslao je na četvrtu poziciju, samim tim i na duel sa Crvenom zvezdom u polufinalu.

Partizan je na dva i po minuta do kraja poluvremena održavao prednost na +9, ponajviše zahvaljujući Norisu Kolu, koji ništa nije mogao da pogodi, ali je onda na scenu stupio Ervin Džekson.

Trojkama i sjajnim njegovim akcijama Budućnost je smanjila na samo -1, pa se pri tom rezultatu i otišlo na pauzu.

17:12 ZA PARTIZAN! KRAJ PRVE ČETVRTINE!

Prvi period igre odlično je otvorio Stefan Janković sa pet vezanih poena, a i odbrana crno-belih dobro je funkcionisala, pa Budućnost nije uspevala da pronađe mnogo ofanzivnih rešenja. Za prvih sedam minuta postigla je samo četiri poena, dok je za to vreme Partizan blistao sa svih pozicija i imao je prednost od 15:4.

Na 2 i po minuta do kraja Budućnost je trojkom Ervina Džeksona prekinula tu seriju, da bi onda i Koti Klark, pa opet Džekson smanjili prvo na 15:11, pa onda i na 15:12. Crno-beli su uspeli da se konsoliduju, pa sa dobrih +5 odu na prvu pauzu.

19.00 - MEČ JE POČEO! Na kraju četvrtine se javljamo sa svim dešavanjima iz prvih deset minuta meča.

18.34 - Podsetimo se prethodnog duela crno-belih i Podgoričana.

18.25 - Pogledajte stanje na tabeli ABA lige...

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.