EL: Fener ubedljiv protiv Panate uz debi mladog Biberovića, CSKA srušio Real, pobede Armanija i Baskonije!
Željko Obradović ostvario je novu pobedu u Evroligi, Foto: EPA

evroliga, 22. kolo

EL: Fener ubedljiv protiv Panate uz debi mladog Biberovića, CSKA srušio Real, pobede Armanija i Baskonije!

Kod CSKA je De Kolo bio najefikasniji sa 21 poenom, Higins je dodao 15, a Heket 14 poena. U poraženom timu istakao se Rendolf sa 20 poena

Objavljeno:

U prve dve utakmice današnjeg programa 22. kola Evrolige pobede su ostvarili CSKA i Fenerbahče.

Moskovljani su utakmicu sa Realom otvorili sa sedam vezanih poena, ali je “kraljevski klub” na poluvremenu imao 6 poena prednosti. Vodili su Madriđani, doduše minimalno, sve do finiša treće deonice, da bi u četvrtoj domaćin dodao gas i kada je poveo sa 70:68 do kraja nije ispuštao prednost.

CSKA je slavio protiv Real Madrida
CSKA je slavio protiv Real Madrida foto: EPA

Kod CSKA je De Kolo bio najefikasniji sa 21 poenom, Higins je dodao 15, a Heket 14 poena. U poraženom timu istakao se Rendolf sa 20 poena.

Meli posle pobede nad Realom
Meli posle pobede nad Realom foto: EPA

Fenerbahče je lako izašao na kraj sa Panatinaikosom, koji je vodio do 15:14, ali je prva četvrtina završena serijom domaćina od 10:3 i već tu je pitanje pobednika bilo odlučeno. Razlika se konstantno uvećavala, na kraju prvog poluvremena bilo je +19, a tokom četvrte četvrtine i velikih +28 poena (78:50).

Interesantno da je Željko Obradović na ovom meču dao šansu Tariku Biberoviću da debituje u najelitnijem takmičenju i tako predstavi Evropi još jednog budućeg velikog igrača koji je pre samo nekoliko dana napunio 18 godina.

Nikolo Meli je ubacio 14 poena kod Fenera, a Grin, Datome i Gudurić po 12. Nikola Kalinić je dodao 8 poena, dok je kod Panatinaikosa Kilpatrik bio najbolji sa 19 poena.

foto: EPA/Maxim Shipenkov

Baskonije je iznenadila Bajern sa 78:68. Nemci su bili u izvanrednoj formi u prethodnom periodu pa se očekivalo da nastave sa pobedama i u Vitoriji. Ipak, domaći sastav je odigrao odličnu utakmicu u kojoj je pet igrača imalo dvocifren broj poena. Prednjačio je iskusni Met Džening sa 13 poena. U Bajernu jedini vredan pomena je Derik Vilijams.

Nekadašnji drugi pik na NBA draftu se definitivno sjajno snašao u sistemu trenera Dejana Radonjića.

foto: EPA/Daniel Dal Zennaro

U poslednjem meču dana Armani je tek u četvrtoj deonici slomio otpor nejake Darušafake. Na kraju je bilo 90:78. Standardno najbolji u pobedi bio je Majk Džejms sa 18 poena, a pratili su ga nekadašnji igrači Partizana, Kurtis Džerels sa 16 i Vladimir Micov sa 11 poena.

Evroliga, 22. kolo:

Petak:

CSKA Moskva – Real Madrid 82:78 Fenerbahče – Panatinaikos 85:66 Baskonija – Bajern 76:68 Armani Milano – Darušafaka 90:78

Četvrtak:

Anadolu Efes – Gran Kanarija 93:74 Budućnost – Himki 90:98 Makabi – Olimpijakos 65:64 Barselona – Žalgiris 78:72

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.