Super Micić ponovo vodio Efes do pobede, Makabi savladao Olimpijakos, Stefan Marković zaključao Moraču!
Vasa Micić je nosio svoj tim do pobede, Foto: EPA/Elvira Urquijo

evroliga, 22. kolo

Super Micić ponovo vodio Efes do pobede, Makabi savladao Olimpijakos, Stefan Marković zaključao Moraču!

Ruski tim je do devete pobede u elitnom takmičenju došao u poslednjih pedesetak sekundi, a u tome su mu pomogli i igrači Budućnosti, koji su u završnici ostali bez koncentracije

Objavljeno:

Košarkaši Himkija su pobedili Budućnost 98:90 u Morači u 22. kolu Evrolige i ostali u trci za plasman u plej-of.

Ruski tim je do devete pobede u elitnom takmičenju došao u poslednjih pedesetak sekundi, a u tome su mu pomogli i igrači Budućnosti, koji su u završnici ostali bez koncentracije.

Tokom meča nijedan tim nije uspeo da stvori prednost veću od šest poena. Himki je zapretio serijom od 10:0, na kraju treće i početkom poslednje četvrtine, posle koje je poveo sa 71:65. Budućnost je odgovorila serijom 8:0 i vratila vođstvo na svoju stranu.

Stefan Marković je meč završio sa 6 poena
Stefan Marković je meč završio sa 6 poena foto: EPA/Maxim Shipenkov

Do same završnice igralo se koš za koš, a onda je Goga Bitadze promašio slobodno bacanje, a Stefan Marković trojkom naterao Jasmina Repešu da traži tajm-aut. Posle minuta odmora Podgoričani su vezali dve početničke greške u napadu, to su kaznili Džordan Miki i Di Bost i doneli konačnih plus 8 ruskoj ekipi.

Džordan Miki je sa 25 poena predvodio Himki, raspoložen je bio i Čarls Dženkins sa 17 poena, a Stefan Marković je meč završio sa šest poena i pet asistencija. Kod Podgoričana se istakao Noris Kol sa 20 poena i 11 asistencija, a Bitadze je uz 17 poena, imao i sedam skokova.

Košarkaši Makabija savladali su Olimpijakos
Košarkaši Makabija savladali su Olimpijakos foto: EPA/Sergei Ilnitsky

Makabi je stigao do desete pobede u Evroligi, savladavši u dramatičnoj završnici utakmice 22. kola Olimpijakos sa 65:64.

Meč u Tel Avivu je bio revija promašenih šuteva za tri poena, a malo je nedostajalo da ipak presudi trojka i to Spanulisova.

Na drugoj strani poentirao je Vilbekin, a Olimpijakosu su ostale 4.4 sekunde za poslednji napad. Promašio je Printezis i crveno-beli su otišli u četvrti poraz na poslednjih pet evroligaških utakmica.

Rivali su se takmičili večeras u promašenim šutevima za tri poena. Makabi je ispalio 19, a pogodio samo tri trojke, dok je Olimpijakos iz 26 pokušaja, samo pet puta bio precizan.

Tarik Blek sa 19 i Skoti Vilbekin sa 17 poena bili su najbolji kod pobednika.U Olimpijakosu su po 16 poena postigli Spanulis i Vilijams-Gos, a Nikola Milutinov je imao učinak od devet poena i sedam skokova.

Efes je bio ubedljiv protiv Gran Kanarije
Efes je bio ubedljiv protiv Gran Kanarije foto: Fonet

Košarkaši Efesa su u prvoj utakmici 22. kola Evroligi bili sigurni protiv Gran Kanarije - 93:74

Turski tim je posle dva uzastopna poraza ušao pomalo nervozno u meč, ali se u drugom poluvremenu probudio Vasa Micić, a sa njim i ostatak ekipe. Srpski plejmejker je svih svojih 16 poena postigao u drugom poluvremenu, a uz to je dodao tri asistencija i jedan skok.

Efikasniji od njega bili su Krunoslav Simon sa 25 i Šejn Larkin sa 16 poena, dok je Brajan Danston postigao 11 poena, uz sedam skokova. U Gran Kanariji je najefikasniji bio Klevin Hana sa 16 poena.

Efes se sa 14 pobeda učvrstio na četvrtom mestu, dok Gran Kanarija ostaje na šest pobeda i 16 poraza.

Evroliga, 22. kolo:

Četvrtak: Anadolu Efes - Gran Kanarija 93:74 Budućnost - Himki 90:98 Makabi - Olimpijakos 65:64 Barselona - Žalgiris 21.00

Petak: CSKA Moskva - Real Madrid 18.00

Fenerbahče - Panatinaikos 18.45

Baskonija - Bajern 20.30

Milano - Darušafaka 20.45

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.