NEVEROVATNI JOKIĆ TRIPL DABLOM I OVIM KOŠEM DONEO POBEDU DENVERU: Pao je i Nju Orleans! (VIDEO)
Koš kojim je Nikola doneo pobedu, Foto: AP/Gerald Herbert

nba liga

NEVEROVATNI JOKIĆ TRIPL DABLOM I OVIM KOŠEM DONEO POBEDU DENVERU: Pao je i Nju Orleans! (VIDEO)

Srbin je na terenu radio bukvalno sve što je moguće

Objavljeno: 07:43h

Nikola Jokić je sa 20 poena, 13 skokova, 10 skokova, 3 ukradene lopte i 2 blokade "razbio" Nju Orleans (105:99), u gostima, i zadržao Nagetse u borbi za najvišu poziciju na Zapadu. Šut iz igre 9-16 (0-2 trojke) i 2-2 sa linije slobodnih bacanja.

Srbin je sinoć bio neverovatan: kad god je to njegovom timu zatrebalo, asistirao je, skakao ili davao koševe, a na kraju je postigao i 4 odlučujuća poena.

Džalil Okafor je mogao samo da posmatra (u odsustvu Antonija Dejvisa, koji je zatražio trejd u ponedeljak) kako mu Jokić nameće volju i, u osnovi, poigrava se s njim.

Jokiću je ovo bio 8. tripl dabl u sezoni.

- Svi znaju gde lopta ide, a Nikola Jokić je čovek koji završava stvari. I to vam je potrebno od igrača na kojem se zasniva klub, od ol star igrača, MVP-ja, zovite ga kako hoćete - date mu loptu kad je gusto i pustite ga da vodi igru. On to želi. Ima samopouzdanje i isporučuje, to je najbolja stvar - nije štedeo reči trener Majk Meloun.

Malik Bizli je dao 22 poena, a Monte Moris 20, čime je dokazana velika dubina Nagetsa na spoljnim pozicijama.

Kod Pelikana, koji su bili bez pet vodećih igrača (igrao je samo Džru Holidej, od startera), najbolji je bio upravo on, sa 22 poena, a Kenrik Vilijems dodao je 21.

Utakmicu je, inače, rešio Nikola, sa dva identična prodora i polaganja "na drugi koš" pored nesrećnog Okafora.

- Ako mi veruju, ja ću dati sve od sebe da dam koš. Stvarno imam samopouzdanje - rekao je Jokić.

- Videli ste kakav je Jokić igrač. Kad su im bili potrebni koševi, idu na njega. A ako pokušate da mu otmete loptu i udvojite, imaju toliko dobrih šutera, a on je tako dobar asistent - rekao je Alvin Džentri, trener Pelikansa.

Evo partije Nikole Jokića:

Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica bili su dobri u ubedljivoj pobedi Sakramenta nad Atlantom (135:113), a tim Vlada Divca pokazao je da ima neverovatnu dubinu i gotovo ceo roster koji može da odigra odlično.

Ruki Hari Gajls ušao je u igru sa klupe i u 3. četvrtini dao 12 od svojih 20 poena, a njegov brat po klasi Marvin Begli dao je 17 poena i 12 skokova.

Bogdan je sinoć igrao 29 minuta i zabeležio 16 poena, 4 skoka i 7 asistencija, uz šut 5-14, 3-10 trojke i 3-3 sa penala.

Bjelica je počeo utakmicu, igrao je 21 minut i zabeležio 12 poena i 8 skokova, uz šut 5-1 iz igre (2-4 trojke).

U timu Atlante najbolji je bio jedan od najboljih rukija ove sezone Tre Jang, sa 23 poena i 8 asistencija.

Evo kako je igrao Bogdan:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.