DOŠAO SAM NA DAN MRTVIH, A SADA SE SMEJEM: Trinkijeri kaže da nije fudbaler da šalje poruke navijačima, nego...
Andrea Trinkijeri, Foto: Starsport©

evrokup - tp 16

DOŠAO SAM NA DAN MRTVIH, A SADA SE SMEJEM: Trinkijeri kaže da nije fudbaler da šalje poruke navijačima, nego...

Ako ne znaš da plivaš, skoči u vodu i plivaj - u svom stilu je pričao strateg crno-belih

Objavljeno:

Trener Partizana Andrea Trinkijeri istakao je da njegov tim očekuje velika utakmica u Evrokupu, gde crno-beli dočekuju Lijetuvos Ritas u sredu od 20 časova.

- Tražiću da igraju mušku, tvrdu, čvrstu košarku, da bude još lakše našim navijačima da imamo ogromnu podršku. Ovo je za nas velika utakmica jer smo sa radom sve bolji i bolji, i imaćemo 'big najt' - rekao je Trinkijeri novinarima u Beogradu. Crno-beli se nalaze nadomak plasmana u TOP 8 Evrokupa. - Pričamo o utakmici koja možda može da nam da plasman među osam u Evrokupu. Došao sam u Beograd 1. novembra, u Italiji je to Dan mrtvih. Da sam nekoga tada pitao hoćemo li igrati za Top8, svi bi se smejali. Ja se sada smejem, jer ne igramo za Top8, već da naučimo nešto. Ako ne znaš da plivaš, skoči u vodu i plivaj. Ovo su takve utakmice. Ovo je velika, velika, velika šansa da se igra ozbiljna košarka. Ne znam da li ćemo uspeti, ali se moje mišljenje o igračima neće promeniti, biće isto. Utakmica ništa neće odlučiti. Imali smo sreće, nešto smo dobro napravili i ova utakmica može dobro da donese, ali ne meni, nego navijačima - kazao je Trinkijeri.

Košarkaši Partizana slave sa navijačima
Košarkaši Partizana slave sa navijačimafoto: Beta/Branislav Božić

Istakao je da pritisak ne postoji. - Polako, čvrsto. Pritisak? Imamo pritisak da preživimo na treningu, ništa drugo. Moj trening je teži nego utakmica. To je pritisak - dodao je. Italijan je o protivniku imao samo reči hvale. - Znamo koliko je to dobra ekipa. Litvanija i Srbija, košarkaške zemlje. Oni su drugi u svojoj državi, ozbiljan protivnik. Oni imaju veliki ponos, igraće tvrdo, a mi moramo još tvrđe - rekao je Trinkijeri.

Govorio je i o prethodnom duelu Partizana i Ritasa.

- Veoma dobro smo igrali. Nismo pogađali šuteve koje smo mogli u poslednja dva minuta. Očekujem sada drugačiju utakmicu. Druga runda Evrokupa, igra se šest utakmica, a izgleda kao da se igra šest meseci. Potpuno smo drugačija ekipa posle nedelju dana.

Zajedništvo vlada u taboru crno-belih
Zajedništvo vlada u taboru crno-belihfoto: Starsport©

Nije želeo da šalje poruku navijačima crno-belih. - Ne volim, nisam fudbaler, ne dajem poruke. Ja sam samo ponosan trener ovog kluba, ove institucije. Svakim danom sve više ponosan. Oni znaju koliko su bitni, mi znamo, svi znamo - zaključio je Trinkijeri.

Ulaznice za utakmicu košarkaša Partizana i Ritasa, u Top 16 fazi Evrokupa rasprodate su, saopštili su crno-beli, a meč je na programu od 20.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.