SRBA NI OD KOROVA: Prošli put je Bobi pojeo prvog pika s drafta, a sad nije uopšte ušao u igru! Sjajni Nurk i Luka!
Boban Marjanović nije igrao protiv Finiksa, Foto: Profimedia

NBA

SRBA NI OD KOROVA: Prošli put je Bobi pojeo prvog pika s drafta, a sad nije uopšte ušao u igru! Sjajni Nurk i Luka!

Zaista još jedno vrlo uzbudljivo veče na košarkaškim terenima širom SAD

Objavljeno: 09:40h

Nova pobeda Klipersa nad Finiksom našeg Igora Kokoškova, a Miloš Teodosić i Boban Marjanović ponovo nisu videli teren.

Ekipa iz Los Anđelesa nije bila toliko ubedljiva kao prošli put kada je upravo Marjanović razbio prvog pika sa drafta Ejtona, međutim Dok Rivers je sada odlučio da srpskog gorostasa uopšte ne uvodi u igru.

Zato je svoje minute dobio Marcin Gortat koji je zabeležio možda i najbolju partiju od kada je stigao u Los Anđeles sa 18 poena i 13 skokova, dok su po 21 ubacili Lu Vilijams i Galinari.

Kod našeg Kokoškova je bio najefikasniji Buker sa 23 i Voren je postigao 20.

Drugi tim iz Los Anđelesa, Lejkersi, doživeo je poraz na svom terenu od Njujork Niksa, a sigurno je da jedva čekaju da im se u tim vrate povređeni Lebron Džejms i Kajl Kuzma, jer bez njih kao da polako gube dah u borbi za plej-of.

Odličnom timskom igrom Niksi su došli do trijumfa i prekinuli svoju seriju poraza, a najviše su se istakli Hardavej džunior sa 22, dok su po 16 dali Burk i Kanter, a 15 Mudiaj.

Kod "jezerdžija" najbolji Ingam sa 21 poenom, 19 je ubacio Koldvel-Poup, a 18 Megi. Ivica Zubac je postigao 10 poena i upisao 6 skokova.

Oklahoma je konačno prekinula svoju seriju poraza od Portlanda koja je trajala čak 6 mečeva i stigla do trijumfa 111:109.

Fantastičan je bio udarni tandem Vestbruk - Džordž, prvi je postigao 31, a drugi 37 poena, a odluku o pobedniku je četiri sekunde pre kraja upravo doneo ovaj potonji sa linije slobodnih bacanja.

Prethodno su i Lilard i Mekalum promašili svoje šuteve i tako omogućili gostima da dođu do pobede.

Uz Lilarda koji je postigao 23 poena fenomenalan je bio i Nurkić sa 22 kao i 8 skokova.

Bilo je itekako zanimljivo u Bostonu prethodne noći gde je Dirk Novicki dobio ovacije u verovatno svom poslednjem meču u karijeri u toj hali, pa su mu domaći navijači skandirali "Dirk, Dirk" kako bi makar postigao poen i na taj način se oprostio od njih.

Ipak, teško da bi se isto dogodilo da već ranije pobednik nije rešen i da Seltiksi nisu imali ubedljivo vođstvo.

Ono što sigurno treba istaći je naznaka povratka Gordona Hejvorda koji je celu prošlu godinu propustio zbog teškog preloma i evo tek sada polako se vraća u onu formu iz Jute. Bila je ovo njegova najbolja utakmica od kada je trejdovan među Seltikse sa 16 poena i 11 skokova i 8 asistencija.

Braun je bio najefikasniji sa 21 poenom, 18 je ubacio Tejtum, a 17 Smart. Odsustvovao je Kajri Irving.

Luka Dončić je na drugoj strani nije mogao sam sa 19 poena i 9 skokova, jer mu je jedino Barns sa 20 poena bio od pomoći.

I stigosmo i do najdramatičnijeg meča večeri koji je rešen trojkom u poslednjoj sekundi produžetka. Indijana je savladala Čikago 119:116, a junak je bio Oladipo.

On je na 0,3 sekunde pre isteka vremena uspeo da uputi šut i pogodi koš za pobedu te je tako krunisao svoju vrhunsku utakmicu sa 36 poena.

Odličan je bio i Sabonis sa 23 koša i 12 skokova, dok je Bojan Bogdanović postigao 13. Kod Bulsa najefikasniji Levin sa 31 i Markanen sa 27.

NBA, rezultati:

Klivlend - Juta 91:117 Boston - Dalas 114:93 Čikago - Indijana 116:119 Memfis - Bruklin 100:109 Majami - Vašington 115:109 Minesota - Orlando 120:103 Milvoki - Atlanta 144:112 Finiks - LA Klipers 111:121 LA Lejkers - Njujork 112:119 Portland - Oklahoma 109:111

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.