NAVIJAČI, AJMO! POČELO GLASANJE ZA OL STAR! Ovako možete glasati za Srbe u NBA! Pazite se, postoje začkoljice!
Srpska petorka može da se nađe u Ol-star meču, Foto: Reuter/Kelly L Cox, Profimedia, AP/Steve Yeater, Reuter/Jennifer Stewart, EPA/John G Mabanglo

GLASANJE ZA OL STAR

NAVIJAČI, AJMO! POČELO GLASANJE ZA OL STAR! Ovako možete glasati za Srbe u NBA! Pazite se, postoje začkoljice!

Ne može se više glasati preko društvenih mreža već postoje četiri druga načina

Objavljeno:

NBA liga otvorila je glasanje za Ol-star duel između Istočne i Zapadne konferencije koji je zakazan za 17. februar 2019. godine.

Ovogodišnje glasanje razlikuje se od onih u prethodne dve godine. Ne može se više glasati preko društvenih mreža već postoje četiri druga načina na koji navijači mogu da učestvuju u anketi i glasovima pomognu da se izaberu najveće zvezde obe konferencije.

Među kandidatima je pet srpskih asova: Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Nikola Jokić i Boban Marjanović. Interenet anketa traje do 21. januara, može da se glasa svakog dana pod određenim uslovima. Dnevno se glasa za najviše deset igrača, po pet iz Istočne i Zapadne konferencije. Može i samo za jednog, ali ne za više od deset tokom jednog dana. Narednosg dana se ponovlja procedura, bilo da glas istim ili nekim drugim igračima. Takozvani bonus dani biće 3, 4, 10, 11. i 21. januar i glasovi tokom tih dana važiće dvostruko.

Glasove za srpske asove, navijači mogu dati putem zvaničnog sajta NBA lige. Tokom jednog izbora, najviše mogu da izabrani tri visoka igrača iz jedne konferencije i dva spoljna. Posle glasanja potrebno je kliknuti na "Review & Submit".

Da bi glas bio validan potrebno je kliknuti na "reCaptcha" i obavezno na "SUBMIT VOTES" kako bi cela procedura bila gotova. Sve će biti gotovo kada polja "Ime i prezime" i validna imejl adresa budu popunjena. Ukoliko dođe do premišljanja u vezi igrača, odabrani se košarkaš može ukloniti iz "glasačkog listića" pritiskom na dugme "Remove" pored njegovog imena. Ista procedura je i kada se glasa i preko zvanične NBA aplikacije za mobilne uređaje, bez obzira da li mobilni telefon ili tablet imaju android ili IOS operativni sistem.

Takođe se može glasati i putem Gugla. Potrebno je posedovati Guglu nalog i da se navijač prijavi i da u internet pretraživaču potraži termin "NBA Vote All-Star". Ostatak procedure je isti kao i u dva navedena slučaja. Korisnici Gugl pomoćnika, kako bi mogli da glasaju potrebno je da urade sledeće: po pokretanju "Asistenta" glasom na engleskom jeziku se obraćaju pomoćniku na sledeći način: "OK Google, talk to NBA All-Star".

Glasanje je potom slično kao i u prethodnim slučajevima, ali je za izbor igrača potrebno izgovoriti njegovo ime i prezime. Primer koji je NBA liga dala je sledeća rečenica koja se izgovara tokom korišećnja Gugl asistenta: "OK Google, talk to NBA All-Star and vote for Lebron James".

Prilikom glasanja postoje i začkoljice. Kada se glasa preko Gugla, to jest posle pretrage termina "NBA Vote All-Star", najpre izađe spisak timova, pa nakon biranja ekipe dobije se spisak igrača. Košarkaši su poređani po pet u koloni, a prvo su vidljiva imena i prezimena u prve dve kolone, u trećoj se nalaze samo fotografije, ali ne i polje za glasanje. Do tog polja može se doći samo kad se "skroluje" u desno. U trećoj koloni, svrstani po abecednom redu u svojim timovima, nalaze se srpski košarkaši.

Polje koje se nalazi levo od fotografije igrača nije polje kojim se glasa za njega. Da bi se glasalo za Jokića, Tea i Bobija potrebno je, dakle, "pomeriti" se u polja desno od njihovih fotografija, desno od imena i prezimena, pa ta polja i štiklirati. Što se tiče Bogdana Bogdanovića i Bobana Marjanovića, glasanje za njih je "za klik lakše", jer su polja predviđena za to odmah vidljiva kada na Guglu, posle pretrage "NBA Vote All-Star" odaberete Sakramento, odnosno LA Kliperse.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.