TRINKIJERI NE ŽELI DA ŽALI NI ZA ČIM: Ova ekipa još nije spremna, ali mi smo plaćeni da igramo pod pritiskom!
Andrea Trinkijeri, Foto: Starsport©

pred dule u francuskoj

TRINKIJERI NE ŽELI DA ŽALI NI ZA ČIM: Ova ekipa još nije spremna, ali mi smo plaćeni da igramo pod pritiskom!

Meč između Asvela i Partizana je na programu u u torak od 20 i 30

Objavljeno:

Partizan je prekinuo niz od četiri poraza u svm takmičenjima pobedivši Igokeru u Laktašima, a sada izabranike Andree Trinkijerija očekuje duel protiv Asvela u pretposlednjem kolu Evrokupa.

Crno-belima u ovom meču "igra" samo pobeda ako žele da pokušaju da izbore plasman u narednu fazu takmičenja.

- U Laktašima smo ostvarili važan trijumf. Sada je pobedi ili idi kući. Igramo protiv odlične ekipe. U Beogradu su nas “počistili” pametnom igrom, posebno na niskom postu. Mormao da odgovorimo. Znamo da nam odgovara samo jedan rezultat, ali moramo da znamo da treba da igramo našu košarku. To što nam je neophodan samo trijumf ne treba da predstavlja problem, već cilj - rekao je trener Partizana.

Italijan je govorio i o pritisku sa kojim se nose crno-beli.

- Ovaj klub uvek ima pritisak, ranije su bili finansijske poteškoće, pa povratak na ozbiljan nivo košarke, pa stvaranje mladih igrača. Duel sa Asvelom jeste pritisak, ali smo za to plaćeni. Što se pauze tiče, videlo se kako smo iskoristili te dve nedelje protiv Igokee. Napravimo tri-četiri odlične akcije, pa se opustimo i usledi serija grešaka kojom sve to prospemo. Moramo na to da obratimo pažnju.

Trinkijeri želi da njegov tim odigra meč posle kog neće žaliti ni za čim.

- Jedna stvar su moja očekivanja i jako smo daleko od toga, mada su ona nerealna. Ja želim perfektnost u košarci koja je igra grešaka. Moramo da nađemo pravu psihologiju da nam svaki mali korak donosi malo sreće i da smo oduševljeni tim malim korakom. Jasno je da moramo da dobijemo u Francuskoj, ali ova ekipa nije još spremna da nosi tu odgovornost. Želim da odigramo utakmicu posle koje niko neće reći da je “ovo ili ono moglo drugačije da bude urađeno”. Hoću da odigramo meč posle kog nećemo žaliti ni za čim - zaključuje Trinkijeri.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.