Marinković uništio Igokeu: Partizan slavio u Laktašima!
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

10. kolo ABA LIGE

Marinković uništio Igokeu: Partizan slavio u Laktašima!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu

Objavljeno: 21:23h

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Igokee u gostima rezultatom 97:84 u okviru 10. kola ABA lige.

Crno-beli su tako zabeležili petu pobedu na Jadranu, dok je Igokea upisala i šesti poraz na deset mečeva.

Odlično je Partizan otvorio utakmicu, poveo sa 10:0, ubrzo je bilo 17:5, ali kombinacija serije promašaja i odlične igre Adamovića doveli su do topljenja ove prednosti i hvatanja priključka od strane Igokee, pa je Igokea uz odličnu igru Adamovića uspela da priđe na samo poen zaostatka (20:21). Međutim, Partizan je do kraja četvrtine ipak uspeo da stvori novu razliku, pa je tim Andree Trinkijerija na poluvreme otišao sa šest poena prednosti (30:24).

foto: Starsport©

Druga četvrtina bila je nalik prvoj. Partizan je uspeo da stvori zavidnu prednost odličnom igrom, prednjačio je Rade Zagorac, ali se Igokea ponovo vratila uz sjajnu igru Adamovića koji je postigao 16 poena u prvom poluvremenu šutirajući za tri (4/4). Ipak, crno-beli su okončali prvi deo igre sa prednošću od tri poena.

foto: Starsport©

Na početku treće četvrtine raspucao se Vanja Marinković, koji je ubacio dve trojke, a Partizan poveo sa 58:50, međutim neke nerezonske greške crno-belih konstantno su držale Igokeu u igri koja je minut i po pre kraja ove deonice prišla na 65:67. Posle tajm-auta Trinkijerija ponovo je “eksplodirao” Marinković sa dve vezane trojke, a sjajnu sekvencu Partizana zaključio je Markus Pejdž koji je fauliran pri šutu za tri poena, a nakon što je pogodio dva bacanja rezultat je bio 75:65 za klub iz Humske.

foto: Starsport©

Najefikasniji u timu pobednika bio je Vanja Marinković sa čak 28 poena, a pratili su ga Zagorac sa 15 i Lejndejl sa 17 koševa. Igokeu su u životu držali Adamović koji je ubacio 19 poena, odnosno Lešićevih 15 i Vilijams sa 18.

Sledeći meč u ABA ligi Partizan igra protiv FMP-a u Hali Pionir, dok će Igokea igrati meč protiv Zadra u Hrvatskoj.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu.

30. minut - 65:75 - Odlepili su se crno-beli na +10 posle dobro odigrane treće četvrtine u Laktašima. Marinković se razigrao i trenutno je na 20 poena, dok su Zagorac i Lejndejl postigli po 13, a u ekipi Igokee najviše se ističu Adamović sa 16, Lešić sa 13 i Zubčić sa 12 poena.

20. minut - Poluvreme: 44:47: Efikasno poluvreme u Laktašima gde ekipa Partizana ima minimalnu prednost na odlasku na odmor. Adamović i Lešić predvode domaći tim sa 16, odnosno 11 poena. U timu iz Beograda najefikasniji je Zagorac sa 11, dok je Lejndejl ubacio 9 koševa.

10.minut - Kraj prve četvrtine 24:30: Crno-beli su sjajno otvorili meč serijom od 8:0, ali u nastavku je Igokea zaigrala malo bolje i unela neizvesnost u utakmicu. Zagorac je sa 8 poena najefikasniji košarkaš Partizana, kao i Adamović u ekipi Igokee.

17:00 - Meč je počeo

16:30 - Ostalo je još pola sata do početka utakmice u Laktašima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.