ISPISAO ISTORIJU ČIM JE STIGAO: Luka Dončić je najbolji ruki u NBA za oktobar i novembar!
Luka Dončić, Foto: Reuter/Richard Mackson

SLOVENAČKO ČUDO

ISPISAO ISTORIJU ČIM JE STIGAO: Luka Dončić je najbolji ruki u NBA za oktobar i novembar!

Sve je oduševio u dresu Dalas Maveriksa

Objavljeno:

Slovenački košarkaš Luka Dončić proglašen je za najboljeg rukija Zapada u NBA ligi za oktobar i novembar.

Iako ima samo 19 godina, Slovenac je sve oduševio u dresu Dalas Maveriksa. U prvih deset nastupa predvodio je svoj tim do učinka od osam pobeda i dva poraza što je najbolji početak sezone Teksašana od 2013. godine. Prosečno, u 20 odigranih utakmica, Dončić postiže 18,5 poena, postiže 6,5 skokova, 4,3 asistencije i 1,1 ukradenu loptu za 33 provedena minuta po meču. Šut iz igre iznosi 44,3%, a za tri poena 38,2%. Među svim početnicima u ligi, mladi Slovenac dobija najveću minutažu u svom timu i prvi je strelac.

Na nekoliko mečeva, slovenački reprezentativac se upisao u istoriju Maveriksa, ali i cele lige. Na deset utakmica, Dončić je imao najmanje 20 poena, a u duelu sa Minesotom upisao je 26 poena čime je postao najmlađi igrač Dalasa koji je postigao više od 20 poena na meču. Rekord karijere je zabeležio u pobedi nad San Antonijom (31 poen, osam skokova) i istovremeno postao najmlađi igrač u istoriji kluba iz Teksasa koji je postigao više od 30 poena na utakmici. Tada je imao 19 godina i 243 dana.

U prvih deset utakmica u NBA, Dončić je postigao 198 poena, uz 66 skokova i 44 asistencije i pridružio se Oskaru Robertsonu kao jedini igrač koji je imao takav učinak. Osim toga, sa 292 poena u prvih 15 nastupa u NBA ligi, Slovenac je najefikasniji tinejdžer u istoriji lige čime je za dva poena nadmašio rekord Kevina Durenta iz 2007. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.