Gran Canaria - grande sramota: Evroliga čuvala leđa španskom timu, pa im dodavala broj navijača zbog loše posete!
Utakmica Gran Kanarije i Bajerna gde je Evroliga dodala broj navijača na meču u svom izveštaju, Foto: EPA

uhvaćeni u laži

Gran Canaria - grande sramota: Evroliga čuvala leđa španskom timu, pa im dodavala broj navijača zbog loše posete!

Evroliga je El Mundo Deportivu poslala izjavu sa priznanjem da su podaci pogrešni, ali je sve svaljeno na španski klub

Objavljeno:

El Mundo, poznati španski list razotkrio je veliku "tajnu" Evrolige, koja je lažirala podatke o broju gledalaca na utakmicama Gran Kanarije.

Kako prenose španski mediji Gran Kanarija je prvi evroligaški meč pred svojom publikom igrala protiv Barselone pred 5.285 gledalaca, a brojka je u izveštaju došla do 9.789 ljubitelja košarke.

Malo kasnije, podatak o 7.430 navijača je "dorađen" na 9.750, protiv Efesa se od 4.641 došlo do 9.052 navijača.

U istom tempu se nastavilo i u sedmom kolu, protiv Makabija je bilo 4.931, brojka je uvećana za čak 4.246). Protiv Bajerna, oborena su dva rekorda, u najmanjoj poseti od 3.872 ljudi, i u najvećem štelovanju, jer je dodato 5.397 navijača za zvaničnu cifru od 9.269 navijača.

Kad je agencija EFE objavila informaciju o različitim podacima u službenim statistikama i onima viđenim na Evroliginom zvaničnom sajtu, Evroliga je El Mundo Deportivu poslala izjavu sa priznanjem da su podaci pogrešni, ali je sve svaljeno na klub.

- Pre nekoliko dana smo identifikovali da nam je klub pružio podatke koji uključuju i gledaoce koji su došli u salu i prodate ulaznice, ali da nisu svi prisustvovali meču, pa je tako došlo do greške. Klub je dobio zadatak da obezbedi tačne informacije, kako za prethodne, tako i buduće utakmice, kako se greška ne bi ponovila.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.