JEDAN IGRAČ SE POSEBNO ZAMERIO ĐORĐEVIĆU: Video sam nešto što mi se nije svidelo! To je u mom timu nedopustivo!
Aleksandar Đorđević nekim igračima, Foto: Printscreen/Youtube/FIBA

Fale igrači iz NBA i Evrolige

JEDAN IGRAČ SE POSEBNO ZAMERIO ĐORĐEVIĆU: Video sam nešto što mi se nije svidelo! To je u mom timu nedopustivo!

Selektor Srbije kaže da nisu svih 12 igrača bili spremni da ulože fizički napor kakav zahteva ovaj meč

Objavljeno:

Košarkaši Srbije poraženi su od Izraela u Tel Avivu u meču kvalifikacija za Mundobasket i time su došli u nezgodan položaj po pitanju plasmana na Svetsko prvenstvo.

Kao što su i svi koji su gledali meč mogli da vide, uzrok poraza leži u prevelikom broju izgubljenih lopti i brzopletosti srpskih reprezentativaca, a to je posle meča na konferenciji rekao i selektor Aleksandar Saša Đorđević.

- Previše lopti smo izgubili i sa time je nemoguće dobiti meč. Oni su dodali trojicu igrača iz Evrolige, vidite da su igrali sa iskustvom, u ključnim momentima mi nismo imali ideju kako da završimo meč. U poslednja tri minuta, nismo imali plan - rekao je Đorđević i dodao:

- Nismo u poslednja tri tajm-auta izneli pravi plan da damo koš, tri izgubljene lopte u ključnim momentima su nedopustive. Ponosni smo na trud, ali ovaj put nedostajala je kreacija i na kraju smo platili smo malo više zbog neiskustva pojedinih igrača. Video sam i nešto što mi se nije svidelo. Imamo 12 igrača, ali nisu svi bili spremni da fizički ulože napor kakav zahteva ovaj meč. Jedan je bio "aut" i to je nedopustivo. U mom timu, u Srbiji, nacionalnom timu. Milosavljević je srce ove ekipe i zna šta je potrebno da se igra košarka i on zna o čemu pričam.

Aleksandar Đorđević se osvrnuo i na nedostatak igrača iz Evrolige i NBA
Aleksandar Đorđević se osvrnuo i na nedostatak igrača iz Evrolige i NBA foto: Printscreen/Youtube/FIBA

Naš tim sada u preostala tri meča (Grčka, Izrael i Estonija) mora da ide na pobede, jer samo tako može obezbediti sigurno mesto na Mundobasketu sledeće godine u Kini.

- Nema ovde sigurne utakmice za nas, znamo na čemu smo, nemamo šansu da dođemo do igrača iz NBA i Evrolige, mnogi su povređeni. Od starta kvalifikacija do sada, ovo je potpuno drugačija grupa igrača, za svaki prozor dođu tri nova igrača. Veoma je teško doći do automatizama u igri. Sada igramo pred svojim navijačima, nadamo se pobedi, ali pred nama je dug put - objasnio je Đorđević zašto Srbija ne postiže očekivane rezultate u kvalifikacijama.

Srbija naredni meč igra u ponedeljak protiv Grčke u dvorani "Aleksandar Nikolić".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.