Grobari, pokažite poštovanje prema najstarijem iz legendarne generacije koja je postala šampion Evrope!
Navijači Partizana, Foto: Vladimir Sporčić

napunite dvorane

Grobari, pokažite poštovanje prema najstarijem iz legendarne generacije koja je postala šampion Evrope!

Utakmice se igraju u dvoranama Vizura, Vizura Tošin Bunar, Pinki i Master Centar a da se finalne borbe održavaju u hali Vizura u Zemunu, 24. novembra.

Objavljeno:

Jedanaesti memorijalni turnir veterana koji nosi ime "Dragiša Šarić", održava u Beogradu 23. i 24. novembra uz učešće oko 60 timova veterana i veteranki koji na parket izlaze u čast nekadašnjeg igrača i trenera Partizana. Među brojnim učesnicima i prijateljima turnira, nalaze se i Miško Marić, Ivo Daneu, Biba Majstorović, Nemanja Đurić, Ivica Gordić, Vita Lajzot, Džim Svini i mnogi drugi.

Tokom konferencije za medije, Daneu, Đurić i drugovi su se podsetili i prvih velikih medalja koje su osvojili za našu košarku na Svetskom prvenstvu u Riju 1963. i na Olimpijskim igrama u Meksiku 1968.

U ime organizatora, Miško Marić je istakao da se utakmice igraju u dvoranama Vizura, Vizura Tošin Bunar, Pinki i Master Centar a da se finalne borbe održavaju u hali Vizura u Zemunu, 24. novembra.

Dragiša Šarić
Dragiša Šarićfoto: KK Partizan

Na konferenciji za medije, prisutnima se obratio i Dejan Tomašević, generalni sekretar KSS, koji je uz KSB podržao organizaciju turnira.

Dragiša Šarić je iznenada preminuo u julu 2008. godine na odmoru u Puli. U to vreme, on je bio pomoćni trener KK Partizan. Među navijačima Partizana, kao najupečatljiviji detalj "Šarine" karijere, ostaće upamćena 1992. godina kada je Dragiša bio najstariji igrač legendarne generacije crno-belih koja je postala šampion Evrope.

Tokom igračke karijere, Šarić je nastupao za Radnik, Ušće, Vojvodinu, Partizan, Profikolor, Honved i Beobanku, dok je poslednju sezonu kao igrač proveo 1999. godine na Islandu.

Kao trener, Dragiša Šarić je radio u beogradskim Lavovima, Vojvodini, Vizuri, Mega Ishrani i Partizanu.

Grobari, pokažite poštovanje prema čoveku koji je sa Partizanom učestvovao u osvajanju Evolige!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/KK Partizan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.