NEKA GA SE LEBRON I KARI PLAŠE: Bobi Marjanović zvanično najbolji košarkaš pripremnih mečeva u NBA!
Boban Marjanović je sjajno počeo novu sezonu, Foto: AP

bobinacija

NEKA GA SE LEBRON I KARI PLAŠE: Bobi Marjanović zvanično najbolji košarkaš pripremnih mečeva u NBA!

Nova sezona NBA lige kreće 16. oktobra

Objavljeno: 20:14h

Boban Marjanović, košarkaš Los Anđeles Klipersa je najdominatniji igrač završene predsezone u NBA.

Utakmicama u noći između petka i subote završeni su pripremni susreti NBA lige, a srpski centar obeležio je ovaj period.

Marjanović je kao i u većini puta iskoristio svaku šansu koju mu je trener Dok Rivers dao, a analitičar američkog portala "Bleacher report" Endi Bejli podelio je zanimljive informacije.

Bejli se dosta bavi naprednom statistikom, pa je tako na svom zvaničnom Tviter profilu "izvukao" lidere u pojedinim kategorijama, a sve ih je rangirao po tome da su košarkaši u proseku igrali 36 minuta (PER 36).

Bobi je odigrao pet utakmica i na terenu je ukupno proveo 51 minut, odnosno prosečno 10,2, a beležio 15 poena i 6,6 skokova, uz 1,2 blokade. Po naprednom parametru "PER 36", odnosno da je Bobi na ovim utakmicama igrao 36 minuta, njegov prosek bi izgledao ovako – 41,4p - 22,8sk - 4,1bl.

Marjanović je prvi u ove dve kategorije, a iza sebe u poenima ostavio je Stefa Karija, Pol Džordža, Kleja Tompson, Lebron Džejmsa i druge. Sa druge strane u skokovima je ispred Enesa Kantera, Domantasa Sabonisa, Janisa Adetokumba i Hasan Vajtsajda.

Ove brojke su nerealne i "PER 36" uglavnom pokaže koji igrač zaslužuje više minuta na terenu, ali iako Marjanović verovatno ne bi imao ovakve brojke, vodićemo se onim "šta bi bilo kad bi bilo".

Nova sezona NBA lige kreće 16. oktobra.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.