NBA zvezda postaje član UO Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine!
Foto: Fonet

patike zamenio za fotelju

NBA zvezda postaje član UO Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine!

Odmah po završteku igračke karijere pronašao je novi posao

Objavljeno:

Nekadašnji reprezentativac i kapiten BiH Mirza Teletović na predlog Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo i Nihada Slimovića pristao je da bude kandidat za mesto u Upravnom odboru KS Bosne i Hercegovine.

- Nakon dugo razmišljanja, zašto bih trebalo, zbog čega, šta će meni u životu nerviranje, sikiracija, borba s vetrenjačama i sve što ide uz neke odgovorne funkcije, doneo sam odluku da moj život bez košarke, nije život - rekao je Mirza.

Na predlog KS Kantona Sarajeva je pristao da bude kandidat.

- Da, na predlog Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo i Nihada Selimovića, pristao sam biti kandidat za Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH. Ukoliko taj predlog prođe na Skupštini Košarkaškog saveza naše zemlje, od novembra, po sistemu rotacije, trebalo bih da budem i predsednik Košarkaškog saveza BiH, što će mi biti velika čast i zadovoljstvo, ali i odgovornost, jer košarku u našoj zemlji treba vratiti na mesto koje joj i pripada - potvrdio je Teletović.

Mirza Teletović u duelu sa Karmelom Entonijem
Mirza Teletović u duelu sa Karmelom Entonijem foto: Reuters

Uvek ga je interesovao napredak.

- Ne interesuju me prazne priče, iako nam je sport time opterećen, već me isključivo interesuje napredak košarke. Naša zemlja je oduvek bila puna talenata, ali nedostajalo nam je samokritike i rada i daću sve od sebe da više nikoga nikad ne molimo, da više nikada ni od kog ne tražimo i da ne čekamo milostinju kako bismo se takmičili, već da u godinama koje su pred nama, postanemo Savez koji se neće stideti svog rada. O nama će se u budućnosti pisati i govoriti samo afirmativno, jer to je moj cilj. Zbog toga sam i preuzeo ovu obavezu, a znam da će biti jako teško postići sve ovo što sam nabrojao, ali mene u životu nikada nije interesovao prosek, već samo napredak - zaključio nekadašnji kapiten reprezentacije BiH.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.