NOVITETI U NBA LIGI: Drastična promena u igri nas očekuje već na početku nove sezone!
Foto: Logo

promena

NOVITETI U NBA LIGI: Drastična promena u igri nas očekuje već na početku nove sezone!

Ekipe koje rezultatski zaostaju tokom meča, imaće veće šanse da preokrenu jer će biti više poseda

Objavljeno:

Ako ste mislili da je NBA liga najbrži sport na svetu, od ove sezone će vam mišljenje biti promenjeno.

Kao što je odavno najavljeno, elitno svetsko takmičenje je predložilo promene nekih pravila, a sada je izvršno telo NBA usvojilo te predloge. Tako će se, od naredne sezone, sat za napad posle ofanzivnog skoka vraćati na 14 sekundi umesto na 24 kao što je bilo do sada.

- Ovo pravilo je već nekoliko godina na snazi po FIBA propozicijama, kao i u WNBA i G ligi - rekao je Adam Silver, komesar NBA.

foto: AP

- Smatramo da će povećati uzbuđenja. Ekipe koje rezultatski zaostaju tokom meča, imaće veće šanse da preokrenu jer će biti više poseda i, generalno, igra će se ubrzati. To je nešto na šta je Dag Kolins godinama insistirao. Dakle, Dag, uspeli smo - izjavio je Silver

Drugo pravilo koje je NBA liga promenila jeste vezano za ono što se u evropskoj košarci sve strožije sankioniše kao namerna lična greška kada se preseče kontranapad protivničkog tima. “Clear path” prekršaj će sada u NBA biti jasnije određen kako sudije ne bi prekidale utakmicu za gledanje snimka u ovom slučaju.

Treće pravilo, međutim, insistira na gledanju snimka kada su u pitanju sukobi na terenu između igrača međusobno, trenera ili igrača sa navijačima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.