PREŠAO IGRICU: Nestvarnih 190 miliona za 5 godina! Bile Gejtse, mirno li spavaš?
Foto: AP

bogatstvo

PREŠAO IGRICU: Nestvarnih 190 miliona za 5 godina! Bile Gejtse, mirno li spavaš?

22-godišnji Tauns nije propustio nijednu utakmicu Vulvsa u poslednje tri godine

Objavljeno:

Minesota Timbervulvsi i Karl Entoni Tauns dogovorili su novi, petogodišnji ugovor, vredan 190 miliona dolara, prenosi ESPN.

- Kada sam draftovan 25. juna 2015. godine, posvetio sam se potpuno Minesoti. Na isto sam se obavezao 22. septembra 2018. Osećam isto uzbuđenje - navodi se u saopštenju Taunsa.

- Obećavam navijačima, saigračima i svima u klubu da ću pokušati da ostvarim viziju čoveka koji me je draftovao, Filipa Saundersa, i njegov san o pobeđivanju s poštovanjem i dostojanstvom. Hvala svima koji su verovali u mene.

Super-maksimalni ugovor podrazumeva i mogućnost da Tauns zaradi i do 30 odsto selari kapa Timbervulvsa ukoliko bude proglašen MVP lige ili najboljim odbrambenim igračem godine.

22-godišnji Tauns nije propustio nijednu utakmicu Vulvsa u poslednje tri godine, a u protekloj sezoni u proseku je beležio 21.3 poena i 12.3 skokova.

Posle ovakve odluke uprave kluba ostaje da se vidi na koji način će biti rešena situacija sa Džimijem Batlerom, koji je izrazio želju da napusti Minesotu upravo zbog sukoba sa Taunsom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.