GAGIĆ POTOPIO BARANE: Partizan savladao Mornar i plasirao se u polufinale Superkupa!
Foto: Saša Pavlić Koky

trijumf

GAGIĆ POTOPIO BARANE: Partizan savladao Mornar i plasirao se u polufinale Superkupa!

Kod Mornara se istakao Karington sa 20 koševa, dok je Luković uz 12 poena imao i sedam skokova

Objavljeno:

Košarkaši Partizana savladali su Mornar iz Bara u meču četvrtfinala Superkupa ABA lige koji se održava u Laktašima rezultatom 91:77.

Crno-beli su se plasirali u polufinale takmičenja u kojem se sastaju sa boljim iz duela između Budućnosti i Igokee, domaćina turnira.

Džok Lendejl je sjajno započeo meč sa sedam uzastopnih poena, za vođstvo Partizana od 7:5. Potom je ulogu protagoniste preuzeo Đorđe Gagić, i crno-beli su poveli sa 14:9. Keden Kerington je držao Mornar u prvoj četvrtini. Pogodio je četiri od pet trojki, i tako je ekipa iz Bara završila prvu deonicui sa smao četiri poena minusa u odnosu na srpskog predstavnika.

foto: Printscreen/Twitter/@PartizanBC

Partizan je u drugoj četvrtini održavao prednost od 3 do 7 poena razlike, Vinston Šepard i Bronson Kening uspeli su da drže priključak šampiona Crne Gore. Partizan je nakon trojke Vanje Marinkovića stekao osam poena prednosti u 18 minutu (45:37), ali je finiš druge deonice ponovo pripao Mornaru, koji se serijom 7:2 vratio u igru.

Vanja Marinković
Vanja Marinković foto: Beta

Mornar je poveo u 24. minutu nakon zakucavanja Uroša Lukovića. Ipak, usledio je odgovor Partizana, koji prvo zahvaljujući Markusu Pejdžu, a potom i Radetu Zagorcu i Đorđu Gagiću joše jedanput došao do plus osam (67:59). Nakon novog tajm-auta Mihajla Pavićevića, usledila je serija Mornara od 4:0 i nova neizvesnost pred ulazak u poslednjih deset minuta.

Rade Zagorac
Rade Zagorac foto: Saša Pavlić Koky

Aleksej Nikolić je sa pet uzastopnih poena na startu poslednjeg kvartala odveo Partizan na plus 7 (73:66), a potom je Vanja Marinković nastavio seriju bogradskog kluba, a nakon poena Gagića i mladog Amara Gegića, Partizan je došao do nedostižne prednosti pd 16 poena (82:66).

Amar Gegić
Amar Gegić foto: Reuters

Gagić je bio najefikasniji u Partizanu sa 23 poena, Marinković je dodao 16, a Austraijanac Lendejl 15. Zagorac je imao učinak od devet poena, šest skokova i asistencija i četiri ukradene lopte.

Kod Mornara se istakao Karington sa 20 koševa, dok je Luković uz 12 poena imao i sedam skokova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.