NOVA ULOGA: Žarko Paspalj ambasador ABA lige!
Foto: News1/ Dado Đilas

PRIZNANJE

NOVA ULOGA: Žarko Paspalj ambasador ABA lige!

Zadatak će mu biti promocija takmičenja

Objavljeno:

Skupština ABA lige odlučila je da ambasador tog takmičenja bude Žarko Paspalj.

Njegovi zadaci biće promocija najkvalitetnijeg sportsokg takmičenja u regionu, isticanje pozitivnih primera unutar takmičenja, afirmacija mladih talenata iz regiona, bogato životno i sportsko iskustvo u misiji poboljšanja organizacije i kvaliteta ABA lige i emitovianje "dobrih, pozitivnih i uključujućih vibracija" oko utakmica i lige.

- S radošću i zadovoljstvom prihvatio sam poziv da postanem ambasador ABA lige. To je najkvalitetnije klupsko takmičenje u regiji, ne samo u košarci nego i uopšte. Ovo takmičenje afirmisalo se kao glavni filter za klubove iz našeg regiona prema Evroligi. Svake godine vidimo neke nove talente i buduće zvezde, uzbuđen sam što ću moći da učestvujem u njihovoj afirmaciji. Jedva čekam da sezona počne - rekao je Paspalj na promociji.

Igračku karijeru Paspalj je počeo u Budućnosti, a posle je bio jedna od glavnih igrača Partizan. U San Antonio je otišao 1989. godine, a igrao je još za grčke Olimpijakos, Panatinaikos i Aris, Rasing Pariz i Virtus iz Bolonje. Sa reprezentacijom je tri puta bio šampion Evrope, sa Olimpijskih igara ima dva srebra iz Seula i Atlante, a na Svetskom prvenstvu 1990. godine bio je zlatan.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.