Rađa o Aci Nikoliću: Njemu ništa nije moglo da promakne! Profo, počivaj u miru i hvala na svemu!
Foto: Filip Plavčić

šta drugo...

Rađa o Aci Nikoliću: Njemu ništa nije moglo da promakne! Profo, počivaj u miru i hvala na svemu!

Na svom Fejbuku Rađa je izdvojio vreme da se zahvali jednom od najvećih košarkaških radnika ikada

Objavljeno: 11:36h

Legendarni Jugoslovenski i Hrvatski košarkaš Dino Rađa se svako malo na svom Fejsbuk profilu dotakne ljudi i trenera koji su imali pozitivan uticaj na njega i njegovu karijeru, a današnja tema muje bio čuvdeni Aca Nikoić.

- Sad malo o ljudima s kojima san manje radio ali su imali uticaja na moju karijeru. Profesor Aca Nikolić.

- Ko je Aca Nikolić? Po meni kljucna figura košarke na ovim prostorima. Covek koji je odgojio plejadu vrhunskih trenera, genije neslucenih razmera, uporan na detaljima, covek nakon čijih treninga boli glava a ne noge.

A onda je odlučio da podeli anegdote vezane za njihou sardnju.

- Profa je dolazio u Split par puta godišnje na ispomoc Bozi. Ispričaću dva momenta da shvatite njegovu genijalnost i viziju.

Prva priča:

- Treniramo 5 na 5 na jednom košu. Kaze Profa u jednom trenutku stop. Mi po inerciji napravimo po neki korak a on će nama. Ne, ne, ne. Ti su bio tu, ti tamo , ti onamo, ti si stajao ovako a ti onako i tako svih 10. U milimetar. I onda. Ovako je trebalo, i počinje da nas pomera kao da smo šahovske figure. Sčenje bloka pod 90 a ne 68 stepeni i tako dalje do najsitnijeg detalja.

Druga priča:

- Famozno finale u Minhenu protiv Makabija. Negde pred sam kraj prvog poluvremena radin blok na vrhu reketa za Sretu i onaj njihov Amerikanac Sims me nabode laktom u pleksus namerno. Niko ništa nije video, sudije naravno najmanje. Meni se odmah zakrvave oči i trazim ga ne bi li mu vratio, medjutim sudija je odsvirao kraj. Svlačionica, Bozo drzi govor, pa Profa svoje i izlazimo nazad na teren. Meni Profa pokazuje prstom da dodjen do njega. Kaze - da ga nisi pipnuo - a ja njemu - koga, šta. Znas ti i koga i šta. Nista njemu nije moglo da promakne. Profo počivaj u miru i hvala na svemu.

BONUS VIDEO: Stigli fudbaleri Zvezde na aerodrom Nikola Tesla

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.