PRVI PORAZ KOŠARKAŠICA: Letonke ubedljive protiv naše selekcije!
Foto: KSS

vodile od samog početka

PRVI PORAZ KOŠARKAŠICA: Letonke ubedljive protiv naše selekcije!

Ženska kadetska reprezentacija Srbije, košarkašice rođene 2002. godine i mlađe, pretrpela je prvi poraz na Evropskom prvenstva koje se održava u Kaunasu (Litvanija)

Objavljeno:

Izabranice selektora Nenada Markovića su u drugom kolu grupe “B” izgubile su od selekcije Letonije. Srpske kadetkinje su se suočile sa šuterski veoma raspoloženim rivalom koji je sa šest trojki (10 ukupno) već u prvom poluvremenu stekao nedostižnu prednost. Naš mladi tim je na sve načine pokušavao da smanji zaostatak, ali zbog velikog broja izgubljenih lopti i čestih promašaja sa linije slobodnih bacanja nije uspeo u toj nameri: Srbija – Letonija 47:76 (7:21, 16:19, 15:16, 9:20).

Srpske kadetkinje nisu dobro počele duel protiv selekcije Letonije. Nisu uspele da poentiraju u prva četiri minuta, što je rival iskoristio da povede sa 10:0. Uspeo je naš mladi tim da donekle uspostavi ravnotežu, ali su Letonke sa tri pogođene trojke vodile posle prve četvrtine sa 21:7. Dosta agresivnije su izabranice selektora Markovića zaigrale u drugom periodu i uspele da smanje zaostatak u 16. minutu – 26:18. Međutim, od tog trenutka Letonke za 52 sekudne postižu tri uzastopne trojke i dolaze ponovo do ubedljive prednosti – 35:18. Iako su se maksimalno trudile srpske reprezentativke nisu uspele da do kraja poluvremena promene odnos snaga na terenu – 40:23.

Ipak to im je uspelo na startu drugog poluvremena, kad su snažnom odbranom zaustavile rivala, a serijom 7:0 smanjile na 40:30. Kao po nepisanom pravilu kad bi se naš tim približio, Letonke bi pogodile nekoliko teških šuteva i ponovo se odlepile. Tako je bilo i ovoga puta – 47:30. Do kraja treće četvrtine rival je zadržao visoku prednost – 56:38 čime je duel u Kaunasu bio praktično rešen.

Do kraja susreta selekcija Letonije nastavila sa da pogađa iz gotovo svih pozicija i stigla do maksimalne prednosti – 76:47.

SRBIJA U16: Jovanović, Opačić 9, Matić 2, Popović, Zarić 4, Radojčin 5, Vučković 5, Boričić 4, Mladenović 3, Davinić 4, Mitrović 5, Samardžić 6.

LETONIJA U16: Smilga 6, Gabranova 2, Locienece 7, Koltone 9, A. Gerke 4, M. Gerke 2, Bulane 14, Siceva 6, Jasa 10, Harčenko 6, Kulačkovska 4, Priede 6.

U trećem kolu grupe “B” reprezentacija Srbije u nedelju od 13:30 časova igra protiv selekcije Španije.

BONUS VIDEO: (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.