PREDSEDNIK BUDUĆNOSTI NAJAVIO NOVU SEZONU: Crvena zvezda i Cedevita su favoriti zato što imaju veći budžet! (FOTO) (VIDEO)
Foto: aba-liga.com

šampion (NI)je favorit

PREDSEDNIK BUDUĆNOSTI NAJAVIO NOVU SEZONU: Crvena zvezda i Cedevita su favoriti zato što imaju veći budžet! (FOTO) (VIDEO)

Podgorički klub brani dva trofeja

Objavljeno: 12:28h

Šampion ABA Lige Budućnost iz Podgorice će, pored izazova u regionalnom takmičenju, igrati i u Evroligi naredne sezone.

Iako brani titulu, podgorički tim nije u krugu favorita u predstojećoj sezoni ABA lige.

- Ne prebacujemo pritisak na druge niti pokušavamo sebe da rasteretimo, ali i ove godine dajemo prednost Crvenoj zvezdi i Cedeviti u ABA ligi. Bićemo jači i konkurentniji nego prošle sezone u kojoj nas je timski rad doveo do toga da budemo šampioni ABA lige i učesnici Evrolige - rekao je Dragan Bokan, predsednik Budućnosti.

Predsendik KK Budućnost Dragan Bokan
Predsendik KK Budućnost Dragan Bokan foto: Printscreen/Youtube

Iako šampionska kruna daje teret favorita, predsednik podgoričkog kluba je rasteretio igrače i stručni štab.

- Zvezda i Cedevita imaju veći budžet nego Budućnost, a tu su i Partizan, Olimpija i Mornar. ABA liga nam je prioritet, ali nikome od rivala u Evroligi se nećemo predati bez borbe do poslednjih atoma snage. Svi rivali iz elitnog društva će morati da nas ubede da su bolji. Ispunili smo sve uslove koje je postavila Evroliga kako bismo nesmetano počeli sezonu 11. oktobra protiv Armanija. Šef za kontrolu uslova Evrolige će biti prisutan 30. septembra na utakmici protiv Krke. Otklonićemo još mnogo toga što je propalo za 38 godina otkad je dvorana otvorena. Kompletna oprema je tu i sve će biti montirano za dvadesetak dana, tako da će ekipa početi sa treninzima u dvorani Morača 10. ili 11. septembra - dodao je.

Došlo je do promena u sastavu tima i u organizaciji kluba.

- Utrostručili smo broj zaposlenih, jer smo dobili jasne signale Evrolige da klub mora da funkcioniše kao ozbiljno privredno društvo. U elitnom takmičenju, kakvo je Evroliga, mnogo je bitnije kako će klub funkcionisati organizaciono, nego kako će igrački izgledati. Vodićemo računa da pokažemo da ovo nije naduvani balon koji će nakon jedne sezone pući. Želimo kontinuitet i stabilnost. Što se igrača tiče, bez obzira na ugovore, biće tu samo ako mogu da daju ono što se traži od njih. Sada nam je potreban mnogo veći stepen angažovanja i profesionalizma. U suprotnom, Upravni odbor, sportski direktor i šef stručnog nikoga neće tolerisati, jer moramo da budemo spremni za najtežu sezonu u istoriji kluba - zaključio je Dragan Bokan.

Podgorički klub u predstojećoj sezoni brani dva trofeja, u ABA ligi i Kupu Crne Gore, igraće u Evroligi i pokušaće da vrati pehar državnog šampiona koji sada pripada Mornaru iz Bara.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.