SLUČAJ - STEFAN JANKOVIĆ: Ovo je osnova na kojoj traži raskid ugovora sa Zvezdom, a da li je ovo razlog zašto želi u Partizan?!
Foto: Dado Đilas

Zaratio sa crveno-belima

SLUČAJ - STEFAN JANKOVIĆ: Ovo je osnova na kojoj traži raskid ugovora sa Zvezdom, a da li je ovo razlog zašto želi u Partizan?!

Mladi krilni centar je u žiži košarkaške javnosti poslednjih nedelja, a ovo su novi detalji oko njegove situacije

Objavljeno:

Stefan Janković postao je glavna tema u košarkaškoj Srbiji poslednjih nedelja iz više razloga. Prvi je sada već očigledna njegova želja da napusti Crvenu zvezdu, a drugi je da postoje informacije da želi da pređe u Partizan, najvećeg rivala dosadašnjeg kluba.

Mladi krilni centar se nije pojavio na testiranjima i pregledima na početku priprema šampiona Srbije i o svom neodazivanju na prozivku novog trenera Milana Tomića nije obavestio klub.

- Stefan Janković, koji ima važeći ugovor sa klubom, nije se pojavio na prozivci i u skladu sa normativnim aktima kluba i ugovorom, sportski direktor kluba je pokrenuo disciplinski postupak - poručeno je na sajtu crveno-belih.

Stefan Janković se nije pojavio na početku priprema Crvene zvezde
Stefan Janković se nije pojavio na početku priprema Crvene zvezde foto: epa/andrej cukić

On je navodno već zatražio raskid ugovora sa klubom sa Malog Kalemegdana, a njegovi menadžeri, opet navodno, pregovaraju sa crno-belima.

Iz Zvezde su u nedelju poručili da Janković nema osnova za raskid ugovora, niti da je najavio da će to tražiti.

Stefan Janković želi da raskine ugovor sa Crvenom zvezdom
Stefan Janković želi da raskine ugovor sa Crvenom zvezdom foto: Dado Đilas

- Isplaćen je do poslednjeg evra. Nije nam najavio da želi bilo kakav raskid. Napravljen je timski ugovor sa svima koji je klub ispoštovao. Ukoliko dođe do razlaza, obeštećenje je propisano ugovorom - poručeno je iz kluba.

Kako se šuška po košarkaškim kuloarima, a prenosi "Maxbetsport", Jankovićevo društvo u Beogradu uglavnom igra za Partizan i zato i on želi da igra tamo, da bude zajedno s njima.

Stefan Janković navodno želi da pređe u Partizan
Stefan Janković navodno želi da pređe u Partizan foto: Dado Đilas

S druge strane, informacije kažu da, iako je u potpunosti isplaćen, mladi košarkaš želi da iskoristi to što su crveno-beli zakasnili sa isplatom dan u odnosu na dogovoreni rok. Prema nekim pričama, Zvezda je uplatila novac u subotu, ali transakcija nije odmah obavljena i novac je legao na njegov račun tek u ponedeljak, dan posle datuma koji je naveden u ugovoru kao krajnji rok za isplatu.

Ovim povodom se i dalje nisu oglasili ni košarkaš, ni njegovi menadžeri, a s obzirom na neka iskustva iz prošlosti, nije isključeno da čitav ovaj slučaj konačan epilog dobije na košarkaškom sudu za arbitražu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Maxbetsport.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.