LUDA UTAKMICA NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Crna Gora vodila ceo meč, Srbija pokazala karakter i pobedila! (FOTO)
Foto: FIBA

VELIKI TRIJUMF

LUDA UTAKMICA NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Crna Gora vodila ceo meč, Srbija pokazala karakter i pobedila! (FOTO)

Tako igraju momci koji jednog dana sa ponosom treba da nose najveći grb u svetu košarke - grb Srbije!

Objavljeno: 15:32h

Juniorska reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2000. godine i mlađi, završila je dramatičnim trijumfom grupnu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu koje se održava u Letoniji.

Izabranici selektora Aleksandra Bućana su u Lijepaji u okviru trećeg kola grupe D posle produžetka i neverovatne borbe uspeli da savladaju selekciju Crne Gore.

Srpski juniori su svih 40 minuta bili u rezultatskom zaostatku, ali su sa dve trojke Altina Islamovića u posledenjim sekundama uspeli da se izbore za produžetak, a u dodatnih pet minuta i za pobedu koja će svakako puno značiti na planu samopouzdanja u nastavku šampionata: Srbija U18 – Crna Gora U18 97:95 (27:32, 12:17, 22:19, 23:16, 13:11).

Reprezentacija Srbije je obezbedila drugu poziciju u grupi D, a protivnik u osmini finala biće joj poznat posle duela Litvanija–Velika Britanija i završetka mečeva u grupi C.

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije
Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije foto: KSS.rs

Selekcija Crne Gore je daleko bolje počela utakmicu, veoma brzo povela sa 7:0, a u osmom minutu imala maksimalnu prednost od 25:16. Srpski juniori nikako u prvoj četvrtini nisu uspevali da nametnu željeni ritam, što je, uz propuste u odbrani, omogućilo rivalu vođstvo posle prvih deset minuta duela – 32:27. Odlični Marko Pecarski nije bio dovoljan da se suprotstavi razigranom crnogorskom timu, koga je krenuo i šut za tri poena, što mu je u 17. minutu donelo dvocifrenu prednost – 46:35.

Na startu drugog poluvremena Srbija je pojačala intenzitet igre u odbrani, razigrao se Filip Petrušev i zaostatak je smanjen – 54:49. Mnogo bolje je delovao naš mladi tim u nastavku susreta, ali je rival uspevao da pronađe način da zadrži prednost i posle isteka 30. minuta – 68:61. Srpski juniori su u 38. minutu prišli na 78:75, ali je već u sledećem napadu usledila trojka Igora Drobnjaka i činilo se da je tada sve gotovo. Međutim, tako nisu misli naši reprezentativci koji su nastavili da se bore. Usledile su dve neverovatne trojke Altina Islamovića u poslednje 24 sekunde koje su donele izjednačenje – 84:84 i produžetak.

Velika borba vodila se i u dodatnih pet minuta. Odlični Zoran Paunović doneo je vođstvo Srbiji 93:89, ali je Crna Gora u 44. minutu uspela da dođe do izjednačenja – 93:93. Dramu u Lijepaji okončao je Filip Petrušev 14 sekundi pre isteka produžetka za konačnih – 97:95.

SRBIJA U18: Petrušev 21, Islamović 12, Nedeljković, Rutešić, Paunović 18, Trifunović 4, Vasiljević, Pecarski 28, Lakić, Cerovina 1, Ilić 6, Kuzmanović 7.

CRNA GORA U18: Drobnjak 19, Kljajević, Vulević 3, Titić 6, Žižić 10, Vujisić, Tomašević 23, Obradović 2, Kljajić 19, Brnović 11, Marinović 2, Vujičić.

BONUS VIDEO: "Ne može nam niko ništa" u izvedbi zlatnih Delfina

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.