DANILOVIĆ BRANI JOKIĆA: Idiotizam je napadati ga! Nikola će igrati za Srbiju 10 narednih godina, pa šta ako preskoči jedne kvalifikacije!
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

Štiti ga

DANILOVIĆ BRANI JOKIĆA: Idiotizam je napadati ga! Nikola će igrati za Srbiju 10 narednih godina, pa šta ako preskoči jedne kvalifikacije!

Predsednik KSS-a ističe da razume odluku mladog centra da ne igra za nacionalni tim ni ovog leta

Objavljeno: 18:35h

Nikola Jokić je odlučio da i ovog leta ne igra za nacionalni tim Srbije, već da se posveti pripremama za narednu sezonu u NBA, kako bi bio još bolji nego prethodne.

S obzirom na to da mu javnost još nije zaboravila, niti oprostila, izgleda što prošlog leta nije hteo da nastupa sa srpskom reprezentacijom na Eurobasketu, sada je ponovo na njenom udaru, i brojni navijači su ponovo osuli paljbu po njemu.

Nikola Jokić ni ovog leta neće igrati za reprezentaciju Srbije
Nikola Jokić ni ovog leta neće igrati za reprezentaciju Srbije foto: Profimedia

Ipak, u njegovu zaštitu je stao predsednik KSS-a Predrag Saša Danilović, koji je u intervjuu za list "Sport24", istakao da je Jokić koji će igrati za Srbiju narednih 10 godina, tako da ne treba praviti problem zato što neće igrati u jednim kvalifikacijama.

- Paralele ne valja povlačiti, ni sa mojim igračkim danima, ni sa bilo čijim. Drugačije se razmišlja. Mogu da razumem Nikolu Jokića, dečko tek treba da reši pitanje ugovora. Bio bi idiotizam napadati ga što neće biti na predstojećim kvalifikacijama. Logično je da na njega računamo u narednih 10 i više godina - rekao je Danilović.

Predrag Saša Danilović ističe da je Nikola Jokić igrač koji će igrati 10 godina za reprezentaciju
Predrag Saša Danilović ističe da je Nikola Jokić igrač koji će igrati 10 godina za reprezentaciju foto: Fonet / Aleksandar Levajković

Kako je kazao, njegovo otkazivanje reprezentaciji nije trivijalna stvar, niti je odbio da igra zato što ga mrzi, već zato što ima opravdani razlog za to.

- Ja nikoga ne osuđujem, ja sam iz drugog vremena kada je reprezentacija bila vrh karijere. Najvažnije je da neko ima dobru volju da obuče nacionalni dres, a ne da otkazuje iz trivijalnih razloga - dodao je predsednik KSS.

BONUS VIDEO: Trojka za pobedu Džejmsa Feldina

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.