SALE POZVAO IGRAČE IZ NBA I EVROLIGE I IZNENADIO: Osim Jokića, na spisku nema još jednog Srbina iz SAD!
Foto: Dado Đilas

Iznenađenje

SALE POZVAO IGRAČE IZ NBA I EVROLIGE I IZNENADIO: Osim Jokića, na spisku nema još jednog Srbina iz SAD!

Selektor Srbije je sastavio širi spisak igrača koji konkurišu za mečeve u predstojećem "prozoru" kvalifikacija za Mundobasket protiv Nemačke i Gruzije

Objavljeno: 15:34h

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objavio je širi spisak od 25 imena za treći „prozor“, odnosno preostale dve utakmice prve runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019.

Na spiskus se s obzirom na završetak sezone nalaze i igrači iz NBA i Evrolige koji tokom godine nisu imali pravo da igraju i selektor ih nije pozivao.

Osim Nikole Jokića koji je ranije najavio da će i ovog leta preskočiti reprezentativne obaveze, od igrača koji igraju u najjačoj ligi na svetu nema ni Bogdana Bogdanovića koji se oporavlja i dalje od operacije kolena na kojoj je bio.

Bogdan Bogdanović preskače ovu reprezentativnu akciju
Bogdan Bogdanović preskače ovu reprezentativnu akcijufoto: AP

Strateg našeg nacionalnog tima će u petak 15. juna okupiti igrače i stručni štab. Nacionalni tim će početi pripreme i trenirati u srpskoj prestonici do 20. juna, kada se seli u Novi Sad gde nastavlja pripreme do 28. juna.

Srbija 29. juna u Tbilisiju gostuje Gruziji, dok 2. jula 2018. u Novom Sadu dočekuje Nemačku. U sklopu priprema za ove dve kvalifikacione utakmice, odigraće se dve prijateljske utakmice zatvorenog tipa.

Na spisku selektora Aleksandra Đorđevića su: Nemanja Bjelica (Minesota Timbervulfs), Miloš Teodosić (LA Klipers), Boban Marjanović (LA Klipers), Nemanja Nedović (Unikaha), Dragan Milosavljević (Unikaha), Marko Gudurić (Fenerbahče), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Stefan Jović (Bajern), Vladimir Lučić (Bajern), Luka Mitrović (Bamberg), Dejan Musli (Bamberg), Marko Simonović (Zenit), Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Vasilije Micić (Žalgiris), Stefan Peno (Alba), Aleksa Avramović (Vareze), Dejan Todorović (Bilbao), Stevan Jelovac (Nižnji Novgorod), Ilija Đoković (Borac Čačak), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Aleksa Radanov (Crvena zvezda), Dejan Davidovac (Crvena zvezda), Đorđe Gagić (Partizan), Nikola Mišković (Mega Bemaks).

BONUS VIDEO: ĐOKOVIĆ KAO ROKI: Evo kako se Novak priprema za najvažniji izazov u ovoj godini

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.