GDE IMA DIMA TU IMA I VUTRE! NBA šampion priznao da je svaku utakmicu igrao navaren!
Foto: EPA/Tyler Larkin

Kad lekari kažu da valja...

GDE IMA DIMA TU IMA I VUTRE! NBA šampion priznao da je svaku utakmicu igrao navaren!

O svemu tome je dobro obavešten bio i trener iz šampionske generacije Voriorsa Stiv Ker, koji je davao dozvolu igračima da puše

Objavljeno: 17:52h

Met Barns, bivši NBA košarkaš koji je završio profesionalnu karijeru 2017. godine ostao je upamćen ko jedan od najprljavijih igrača u dugoj istoriji NBA lige, a sada je dodatno uzburkao sportsku javnost izjavom da je pre svakog meča konzumirao marihuanu.

- Pušio sam travu šest sati pre početka utakmice, što mi je mnogo pomoglo da ostanem fokusiran. Moj omiljeni ritual je bio da smotam "džoint", popušim ga, istuširam se, jedem i nakon toga odem na utakmicu ili trening. To sam radio i kada sam nastupao u Golden Stejtu, sa kojim sam osvojio NBA ligu - rekao je Barns.

O svemu tome je dobro obavešten bio i trener iz šampionske generacije Voriorsa Stiv Ker, koji je davao dozvolu igračima da puše.

- Vodio sam duže razgovore sa Stivom Kerom, stručnjakom koji je osvojio sedam titula prvaka NBA lige. Dao mi je dozvolu da konzumiram marihuanu zbog bola i opuštanja. Bilo je podnošljivije živeti sa njom nakon iscrpnih utakmica - izjavio je bivši košarkaš Golden Stejta.

Met Barns je ispričao da je redovno konzumirao marihuanu pre utakmica
Met Barns je ispričao da je redovno konzumirao marihuanu pre utakmica foto: AP

Podsetimo, medicinska marihuana je legalna u 29 država u SAD, a u devet njih je dozvoljena i rekreativna upotreba.

- Ne vidim ništa loše u tome. Počeo sam da je koristim sa 14 godina i živ sam primer da ona ne odmaže čoveku. Bio sam smiren, spavao sam i jeo bolje. Kada bih izašao na teren nije bilo toliko pritiska i mišići nisu bili u grču - rekao je Barns.

A kada se uzme u obzir činjenica da mu je u prvom mandatu u ekipi "ratnika" trener bio čuveni "pothed" Don Nelson, koji sada poseduje svoj brend kanabisa, ovakva praksa pre svakog meča uopšte ne bi tebala da nas čudi.

BONUS VIDEO: Joga Bonito urednika fotografije Espresa

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.