VORIORSI PRED ODBRANOM TITULE, PRETE METLOM KAVSIMA: Dželat Durent trojkom s 9 metara presudio Klivlendu! (VIDEO)
Foto: EPA/Larry W Smith

NBA, plej-of

VORIORSI PRED ODBRANOM TITULE, PRETE METLOM KAVSIMA: Dželat Durent trojkom s 9 metara presudio Klivlendu! (VIDEO)

Golden Stejt je slavio i u gostima i poveo sa velikih 3:0 u seriji

Objavljeno: 08:55h

Golden Stejt je pred odbranom titule NBA šampiona, a Klivlendu preti "metla" u velikom finalu. Vororsi su slavili i u Ohaju 110:102 i tako napravili brejk za 3:0 u seriji.

Definitivno je izgleda ona duga i naporna serija u finalu istočne konferencije iscrpela igrače Klivlenda, a uz to i dalje se u ekipi osećaju psihičke posledice onog nesrećnog poraza u prvom meču velikog finala kada su imali dobijeni meč u rukama, a na kraju ga izgubili.

To se videlo u drugom poluvremenu utakmice u "Kviken louns areni" kada su u prvoj polovini meča u dva navrata imali dvocifrenu prednost i oba puta je ispuštali, a onda dozvolili preokret gostima u trećoj četvrtini.

Bila je potom rezultatska klackalica takoreći do same završnice meča kada se probudio do tog momenta očajni Stef Kari i postigao pet poena u seriji. Uzvratio je Lebron na drugoj strani, ali je uloga dželata Kavalirsa na kraju pripala najboljem igraču utakmice Kevinu Durentu.

Košarkaš Golden Stejta je postigao ključnu trojku za 106:100 sa preko 9 metara na manje od minut do kraja meča posle čega Kavsi jednostavno više nisu mogli da se vrate.

Durent je ubacio 43 poena i imao 13 skokova, 11 je dao Kari, a po 10 su postigli Grin, Megi, Tompson i Bel.

Sa druge strane Lebron je stigao do svog 10. tripl-dabla u velikim finalima što ga čini najboljim u istoriji, postigavši 33 poena uz 10 skokova i 11 asistencija. Pomogli su mu koliko su mogli Kevin Lav sa 20 poena, Hud sa 15 i Smit sa 13.

I naredni meč se igra u Klivlendu, a ukoliko ga dobiju Voriorsi će odbraniti titulu.

NBA, finale:

Klivlend - Golden Stejt 102:110 (0:3)

BONUS VIDEO: GOREO JE ČAČAK: Ovako su košarkaši i navijači Borca proslavili najveći uspeh u istoriji kluba

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.