BREJK JUTE U HJUSTONU ZA KOKOŠKOVA: Ingls snajperom izbušio Rakete, ruki Mičel ih slomio potezom meseca! (VIDEO)
Donovan Mičel i Džo Ingls vodili su Jutu do pobede, Foto: AP

Za mnoge je ovo šok

BREJK JUTE U HJUSTONU ZA KOKOŠKOVA: Ingls snajperom izbušio Rakete, ruki Mičel ih slomio potezom meseca! (VIDEO)

"Džezeri" su uspeli da urade ono što im je bio cilj, da ostvare trijumf u gostima

Objavljeno: 08:46h

U noći kada je objavljeno da će njihov prvi pomoćni trener, Srbin, Igor Kokoškov, od naredne sezone postati prvi neamerikanac na čelu nekog NBA tima, Juta je nadigrala Hjuston u gostima 116:108 i napravila veliki brejk.

Pet puta tokom ove sezone "džezeri" su padali od strane najboljeg tima Zapada u ligaškom delu sezone, ali šesti put to jednostavno nije bilo moguće, pogotovo uzimajući u vidu izvanrednu formu u kojoj ekipa Kvina Snajdera igra poslednjih meseci.

Jednostavno, igraju timski, svi grizu, a to čine itekako dobro, uostalom najbolje kaže i statistika. Čak 6 igrača sa dvocifrenim učinkom su imali.

Donovan Mičel je izveo potez meseca
Donovan Mičel je izveo potez mesecafoto: AP

Donovan Mičel je po prvi put u plej-ofu ubacio manje od 17 poena, ali je zato odradio dve ključne stvari. Najpre je podelio 11 asistencija što je ruki-rekord u istoriji franšize, a uz to, izveo je i potez kojim je definitivno slomio Roketse.

Bilo je to na 2 razlike za goste kada je skočio i promašio, ali se onda istog trenutka zaleteo na skok u napadu, uhvatio loptu između 3 igrača Hjsutona i zakucao je nazad u koš - bio je to prelomni momenat meča, iako je tim iz Solt Lejk Sitija vodio u jednom momentu i sa 19 poena razlike.

Ipak, ne može se osporiti ni noć karijere Džoa Inglsa koji je ubacio 7 trojki i postigao rekordnih 27 poena u svojoj NBA karijeri, a uz sve to odlično su igrali Burks sa 17 poena, Krauder i Gober sa 15 i dvocifrenim brojem skokova, a Fejvors je ubacio 10.

Domaćim "raketama" nisu pomogle ni nove odlične igre protiv Jute uvek inspirisanog udućeg MVP-ija, Džejmsa Hardena koji je postigao 32 poena, kao i 23 poena Krisa Pola i 21 poen Klinta Kapele.

Juta je na ovaj način izjednačila u seriji koja se sada seli kod njih kući, u Solt Lejk Siti.

NBA plej-of:

Hjuston - Juta 108:116

BONUS VIDEO: Novak Đoković na druženju sa novinarima - 2

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.