Trener Zvezde je zabranio igraču da šutira trojke, a ovaj čim je ušao u igru ispalio je jednu s 8 metara! Zbog onog što je posle uradio, bio je zakucan 2 meseca za klupu! (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube/maja1301

Pomislio je da je lud

Trener Zvezde je zabranio igraču da šutira trojke, a ovaj čim je ušao u igru ispalio je jednu s 8 metara! Zbog onog što je posle uradio, bio je zakucan 2 meseca za klupu! (FOTO)

Anegdota koju legenda crveno-belih i dan-danas prepričava prijateljima

Objavljeno: 20:44h

Legendarni bivši košarkaš Crvene zvezde i nekadašnji reprezentativac, Igor Rakočević, odlučio je da ovih dana deli priče i anegdote iz svoje bogate karijere sa javnošću.

U svom prvom prisećanju, jedan od najboljih evropskih šutera u 21. veku, prisetio se svog drugog boravka u Crvenoj zvezdi, kada mu je trener bio Zmago Sagadin i jedne komične situacije koju je slovenački stručnjak imao sa Jovanom Koprivicom, tadašnjim igračem crveno-belih.

Pročitajte neverovatnu priču koja se dogodila na utakmici protiv Krke, u ABA ligi, koja je bila izuzetno važna za beogradski tim.

- Davne 2004-te godine, predstavljali smo Crvenu zvezdu na utakmici ABA lige protiv Krke iz Novog Mesta. Utakmicu je bilo jako bitno pobediti, i atmosfera je bila napeta, ozbiljna. Naš tadašnji trener Zmago Sagadin nije imao previše poverenja u mog kolegu i prijatelja Jovana Koprivicu, koji je inače bio poznat po fantastičnoj odbrani, velikom srcu i hrabrim potezima. Ipak, trener je od njega želeo da se iskljucivo posveti skoku i odbrani, zabranio mu je da šutira trojke, i u neku ruku ga je kaznio zbog želje da više učestvuje u napadu, time što ga je držao na klupi bez minuta igre više od mesec dana. Ipak, na ovoj utakmici odlučio je da mu da šansu i rekao mu je: 'Kopriva, ulaziš u igru, cepaj odbranu i nemoj SLUČAJNO da si šutnuo trojku'! Ja sam se obradovao što Jovan dobija konačno šansu jer sam voleo da igram sa njim... Ušao je u igru, bio je naš napad. Lopta je došla do njega, na nekih 8 metara od protivničkog koša. Kako je dotakao loptu po prvi put, dignuo se u vazduh i mrtav 'ladan šutnuo trojku sa 8 metara preko ruke......i dao je 'bez koske'.... Ja pomislih 'dobro je, neće se trener naljutiti', okrećem se ka treneru, a ispred mene protrčava razjareni Jovan koji u rukama drži ZAMIŠLJENI MITRALJEZ pomerajući ga levo-desno uz ratničku grimasu na licu, derući se 'ratatatatatata' puca na SVOG ROĐENOG TRENERA i saigrače na klupi. Ja sam izgledao ozbiljno kao na ovoj slici ali sam u sebi umirao od smeha, kao i ostali igrači. Trener se okreće ka meni i govori 'Rakac, ovaj je lud!??', a ja da padnem od smeha, kleknem dole kao da vežem pertlu gledam dole u patike i grizem se za usne da ne puknem na sred terena od smeha... Trener je odmah Jovana izbacio iz igre (opet nije igrao ni minut jos 2 meseca), ali je Jovan kupio naša srca i podario nam jedan od najzabavnijih momenata ikada - prisetio se Rakočević.

Jovan Koprivica je bio prepoznatljiv po svojim atraktivnim zakucavanjima.

BONUS VIDEO: Delije pale majce Grobara na 157. Večitom derbiju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.