NIJE IZGUBIO NIJEDNU UTAKMICU: Saša Obradović najbolji trener Evrokupa! (VIDEO)
Saša Obradović dobio zasluženo priznanje, Foto: Saša Pavlić Koky

Ko je najbolji?

NIJE IZGUBIO NIJEDNU UTAKMICU: Saša Obradović najbolji trener Evrokupa! (VIDEO)

Veliko priznanje za srpskog stručnjaka koji piše istoriju košarke

Objavljeno:

Naš košarkaški stručnjak i šef stručnog štaba Lokomotive iz Krasnodara, Saša Obradović je u ovogodišnjem izdanju, drugog po jačini košarkaškog takmičenja u Evropi prikazao neverovatno trenersko umeće i očarao ljubitelje košarke na "starom kontinentu" i zasluženo poneo titulu najboljeg trenera Evrokupa.

Ekipa iz Krasnodara je prikazala neverovatnu igru u odbrani (dozvolivši svojim protivnicima samo 68,5 poena po meču,što je najbolji skor u takmičenju u ovoj statističkoj kategoriji) koja ih je dovela do najdužeg niza pobeda (20) u deset godina dugoj istoriji Evrokupa (izjednačili su rekord koji je takođe postavila ekipa iz Krasnodara u periodu 2013-2015) i plasmana u finale ovog takničenja. Na putu do finala nisu izgubili nijednu utakmicu, a u nokaut fazi ekipa našeg stručnjaka je počistila tri izuzetno ozbiljne ekipe i direktne konkurente za tron (Ređo Emiliju, Gran Kanariju i Budućnost), takođe na konto svoje izuzetne odbrane ali i prilično dobrog šuterskog izdanja u mečevima nokaut faze.

U dosadašnjoj istoriji Evrokupa smo imali prilike da vidimo devet različitih trenera (Oktaj Mahmuti sa Benetonom, Ilijas Zuros sa Paneliniosom, pa Aco Petrović sa Cedevitom, zatim Jure Zdovc sa Spartakom iz Sankt Peterburga, Focis Kacikaris sa Bilbaoom, pa Andrea Trinkijeri sa Uniksom, Aito Garsija sa Gran Kanarijom, te Mauricio Buskalja sa Trentom i Pedro Martinez sa Valensijom) koji su poneli titulu najboljeg, a naš Saša Obradović je jubilarni deseti, kome je to pošlo za rukom. Podsetimo, Saša Obradović i njegova Lokomotiva igraće finalnu seriju Evrokupa protiv Darušafake. Prva utakmica igra se u Krasnodaru 10. aprila, a naredna je tri dana kasnije. BONUS VIDEO:Ognjen Dobrić posle meča Crvena zvezda - Mornar

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.