NE, NIJE ŠALA! Ikona Grobara se vraća u Partizan 1. Aprila! (FOTO)
Foto: Dragan Kadić

UPRAŽNJENO MESTO

NE, NIJE ŠALA! Ikona Grobara se vraća u Partizan 1. Aprila! (FOTO)

Mnogo ga cenim i mislim da ćemo imati ozbiljnu saradnju

Objavljeno:

Nekadašnji igrač kluba iz Humske i član legendarnog tima koji je 1992. godine u Istanbulu osvojio Kup šampiona Nikola Lončar na odgovornu poziciju dolazi umesto Dragana Todorića, koji je poslednjih meseci savetnik prvog čoveka Partizana.

- Dugo sam pregovarao sa Nikolom. On je bio naša želja od samog početka. Želeo sam da dođe mlad i energičan čovek iz Partizanove porodice. Lončar poznaje mnogo ljudi iz sveta košarke u celoj Evropi, pogotovo u Španiji gde je godinama živeo, i na kraju smo uspeli da se dogovorimo. Nikola će od 1. aprila biti naš sportski direktor - rekao je Mijailović ekskluzivno za "Sport klub".

foto: News1/Damir Dervisagic

Predsednik najtrofejnijeg srpskog kluba očekuje uspešnu saradnju sa čovekom koji je sa reprezentacijom Jugoslavije 1998. bio svetski prvak, a godinu dana i najbolji u Evropi.

- Mislim da je veliki uspeh nove uprave da na čelo kluba dovede takvog čoveka kao što je Lončar. Očekujem izuzetno ozbiljnu saradnju sa njim i sa trenerom. Njima ću prepustiti da vode sportski sektor i moraće i svoje buduće radne aktivnosti da brane argumentima

Mijailović je otkrio i da već neko vreme uspešno sarađuje sa Lončarom, koji je dres Partizana nosio od 1989. do 1995. i nekoliko meseci u sezoni 2005/06.

- To je bila tajna, ali već dugo sarađujemo. Savetovao sam se sa Nikolom i on je učestvovao u angažovanju naših poslednjih pojačanja Bandže Sija i Kvanea Vona. Pokazao se kao izuzetno kvalitetna osoba i kvalitetan sagovornik. Nije neko ko će po svaku cenu nešto da uradi, već želi da razgovaramo o svemu i da do najboljeg rešenja dođemo kroz razgovor. Mnogo ga cenim i mislim da ćemo imati ozbiljnu saradnju - istakao je Mijailović.

Četrdesetpetogodišnji Lončar je igrao još za Real Madrid, Vareze, PSŽ Rasing, Makabi iz Tel Aviva, Huventud, Montekatini, Breogan, Estudijantes i Olimpiju iz Milana u kojoj je završio karijeru 2006. godine. Poslednjih godina uspešno je obavljao posao TV komentator na jednoj španskoj televiziji.

(Espreso.co.rs/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.