Srbija je pobedila, ali je Đorđević besan: Ono što sam video u svlačionici ne sme da se ponavlja! (VIDEO)
Foto: EPA/Tolga Bozoglu

STRAŠNO!

Srbija je pobedila, ali je Đorđević besan: Ono što sam video u svlačionici ne sme da se ponavlja! (VIDEO)

Nismo ni bili svesni da se ovako nešto događalo uoči meča sa Austrijancima...

Objavljeno:

Srbija je posle velike drame uspela da slavi nad Austrijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine koje će se održati u Kini. Naši košarkaši su čekali do poslednjih sekundi da neverovatnom trojkom zabibere sudbinu nekadašnjih komšija.

Selektor Aleksandar Đorđević se prvo zahvalio publici, Srbima iz Austrije, koji su u velikom broju došli u dvoranu u Švehatu kraj Beča.

- Prvo, veliko hvala ljudima koji su došli da nas bodre. Atmosfera je bila sjajna i izuzetno mi je drago zbog njih, što smo na kraju došli do ove teške pobede. Oni su to zaslužili - rekao je Sale, pa prešao na analizu utakmice. - Košarka je takva igra, mi smo takmičari i nikada se ne predajemo. Verovali smo u sebe do samog kraja i uspeli da pobedimo. Nismo igrali dobro, naročito u odbrani. Austrijski tim je bio spremniji na našu igru nego mi na njihovu. Ponosan sam na igrače što se nisu predavali, ali nikako nisam zadovoljan načinom na koji su ušli u meč. Ne kažem da smo potcenili tim Austrije, ali ono što sam video u svlačionici pred utakmicu nije pristup koji se očekuje od reprezentativaca Srbije pred ovako važan meč - ocenio je Đorđević.

Dalje, problem vidi možda i u nekim svojim prethodnim rečima.

- Možda su neki igrači bili uljuljkani pohvalama koje sam izrekao o njima, ali to nije dovoljno. Svaki igrač mora da se dokazuje protiv svakog protivnika i to je jedini ispravan pristup svakoj utakmici u ovim kvalifikacijama - jasan je legendarni Đorđević.

Junak pobede Aleksa Avramović, koji je postigao tu odlučujuću trojku iz neverovatne pozicije, bio je kratak i jasan.

- Znali smo da će biti teško i da imaju dobre igrače, pre svih Mahalbašića i Šrajnera. U prvom poluvremenu smo im dozvolili da igraju svoju igru, a na početku drugog dela primili smo mnogo lakih poena, tako da je protivnik ponovo napravio prednost. Ali, verovali smo u sebe i u završnici napravili preokret. Veliko hvala publici koja nas je sjajno bodrila. Ovo je pobeda za njih - kaže mladi Čačanin.

BONUS VIDEO: Maik Cirbes pred meč Srbije i Nemačke

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.